Черкаські актори надіслали лист президенту та прем’єру

Черкаські актори надіслали лист президенту та прем’єру

Президент та прем’єр – міністр, Геращенко та Гройсман, а також 16 політичних партій міста, які балотуються цього року, отримали лист від колективу Черкаського театру. Про це театрали розповіли на прес-конференції 22 жовтня.

 

Працівники театру виклали у листі свої опасіння з приводу стану черкаської культури, відсутності культурних закладів та загрозу існування театру. Лише від трьох партій уже отримано відповідь “Самопоміч”,”Батьківщина” та “Партія ветеранів Афганістану”.

 

– Ми отримали повідомлення, що наші листи вручені, ми надсилали листи у “Фейсбуці” на сторінку міністерства культури, у повідомленні до прим’єр-міністра Арсенія Яценюка. Також лист дійшов у особисті повідомлення до президента, пані Геращенко і пана Гройсмана. До пана Кириленка ми не достукались, – розповіла художник костюмів черкаського театру Наталка Ридванецька.

 

Актори наголошують – театр може зникнути. Якщо не поставлять вчасно захисного тенту над залою театру, де немає стелі, зима донищить будівлю. А поки що все, що було зроблено, це почався демонтаж того, що вже згоріло.


– Коли скінчиться демонтаж, які гроші виділено, і що чекає акторів, які працюють у холодних приміщеннях, цього поки що ніхто не знає. Усі гроші, які нам буцімто виділяє обласна рада, насправді виділяються нам із грошей, закладених у бюджеті на опалення театру, – наголосив Роман Бурлаков, економіст театру.

 

У будинку Кулика проводять лише вистави, а репетирувати театралам доводиться у холодному театрі, де немає опалення, дах скрізь тече, а по стінам йде грибок.


– Ми наголошуємо також, що біля нас продовжує будуватися багатоповерхівка попри рішення суду. Це буде “П”-подібна будівля, яка буде просто вікна у вікна з театром. І ми будемо бачити все що відбувається у квартирах цих людей, але це чомусь не хвилює забудовника, – розповіла художник костюмів черкаського театру Наталія Ридванецька.

22.10.2015
Общество
 
 
 

Стрічка новин