Відповідальність для ухилянтів посилять — як зростуть штрафи за порушення мобілізації

В Україні передбачена адміністративна відповідальність за порушення правил військового обліку та ухилення від мобілізації. Станом на сьогоднішній день сума штрафу становить від 510 до 5100 гривень. Однак, його розмір може невдовзі зрости.

02.05.2024
Общество


Експерти розповіли користувачам Telegram, що в жодному разі не можна робити

Кожен, что користується Telegram, в тому числі на телефоні, необхідно знати важливе правило, яке не можна порушувати – в іншому випадку це може обернутися великими неприємностями.

02.05.2024
Технологии


Електронний кабінет військовозобов’язаного запрацює 18 травня – Міноборони

Гомадяни повинні будуть зареєструвати свої дані в трьох доступних форматах – в ТЦК та СП, через ЦНАП або через електронний кабінет військовозобов’язаного.

02.05.2024
Общество


До 27 градусів тепла: прогноз погоди в Україні на 2 травня

В Україні сьогодні, 2 травня, прогнозують мінливу хмарність, без опадів, лише у Сумській, Харківській та Луганській областях вдень місцями передбачається невеликий дощ.

02.05.2024
Погода


Нова пошта відкрила перше відділення в Іспанії: озвучено графік роботи та вартість доставки

Компанія "Нова пошта" вийшла на ринок ще однієї європейської країни. З 1 травня розпочинає роботу перше відділення в Іспанії. Скільки коштуватиме доставка посилки на Піренейський півострів?

01.05.2024
Экономика


Черкаський зоопарк у сімці найкращих в Україні та єдиний, який утримує отруйних тварин

Черкасці та гості міста сьогодні можуть побачити екзотичних тварин, які належать до Червоної книги у Черкаському зоопарку, який наразі є одним із семи найкращих в Україні.

01.05.2024
Общество


Трамп: Намагатимусь допомогти Україні, але Європа також має робити свою роботу

Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що в разі перемоги на президентських виборах він "спробує" допомогти Україні у боротьбі з Росією. Однак він вимагатиме від Європи таких самих зусиль.

01.05.2024
Политика


В Україні не буде "обмежено придатних": за кілька днів наберуть чинності нові правила для призовників

Закон про забезпечення прав військових на соціальний захист, який набирає чинності 4 травня, серед іншого передбачає скасування статусу "обмежено придатних" до служби та зобов'язує пройти повторну медкомісію.

01.05.2024
Общество