За борги за комуналку саджати не будуть, – експерт

За борги за комуналку саджати не будуть, – експерт

Незважаючи на значне збільшення обсягу субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, заборгованість населення буде зростати.

 

Такий прогноз озвучив співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич, – повідомляє Finance.

«Може виникнути «діра» між тим, що нарахують, і тим, що вони повинні будуть заплатити – це будуть борги споживачів до постачальників енергоресурсів і комунальних послуг. Якою буде ця «діра», ми побачимо вже за підсумками опалювального сезону – спрогнозувати цього ніхто не зможе», – сказав він.

 

Водночас Марунич підкреслив, що мова не йде про те, що за борги по оплаті комунальних послуг будуть карати позбавленням волі.

 

«Якщо людина не платить, той же облгаз може подати позов до суду, а потім, згідно з судовим рішенням, прийде виконавець, відключить газ і поставить пломбу. Це максимум. Ніякої кримінальної відповідальності немає», – підкреслив експерт.

 

Він додав: навіть якщо йдеться про відповідальність керівників підприємств-боржників, то кримінальна відповідальність можлива лише у разі заборгованості «в особливо великих розмірах». «Але це більшою мірою популізм, навряд чи хтось потрапить у в’язницю», – переконаний Марунич.

 
 
 

Стрічка новин