Медведчук став на захист "священного права" розмовляти "мовою своїх батьків"

Медведчук став на захист

Політик виступив на захист законопроекту регіоналів Колесніченка та Ківалова щодо мов національних меншин в Україні. Медведчук хоче раз і назавжди вирішити мовне питання - Статус російської мови повинен бути гарантований.

Таку думку озвучив ініціатор громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Конституція гарантує вільний розвиток усіх мов національних меншин, і російської мови зокрема", - додав Медведчук, процитувавши становище з ст. 10 Конституції: "В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України".

"Нас багато років лякають розколом країни, спекулюючи на темі протистояння української та російської мов. При цьому є незаперечним факт, що саме багаторічне затягування рішення цього питання і є однією з причин фактично існуючого розколу", - вважає політик.

"Ці панове і подібні їм рятівники української нації, які вважають себе оплотом нашої "духовності і культури" що подвизаються на ниві "захисників української мови", прекрасно розуміють, що після зняття цієї теми з порядку денного - вони виявляться нікому не потрібними", - додав глава руху "Український вибір".

"Тільки Конституція і Закон повинні не тільки раз і назавжди покласти край цим політичним спекуляціям, а й реально захистити невід'ємні права громадян, в числі яких право говорити мовою своїх батьків так само священне, як і право на честь і гідність", - підсумував Медведчук.

Джерело:   http://tsn.ua
1548
04.07.2014
 
 
 

Стрічка новин