Україна наростила експорт до Саудівської Аравії на 47%

Україна наростила експорт до Саудівської Аравії на 47%

У 2014 році український експорт з України до Саудівської Аравії країни зріс на 47% і склав 630,8 млн. доларів. Разом із тим є перспективи збільшення експорту за низкою торговельних позицій.

 

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко, під час зустрічі із Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Саудівська Аравія в Україні Джудією Алхазалом, йдеться на сайті відомства.

 

Олексій Павленко окреслив перспективи співпраці в аграрній галузі у рамках Міжурядової Україно-Саудівської комісії. Міністр запропонував посприяти у врегулюванні доступу української продукції на ринок Саудівської Аравії.

 

Владислава Рутицька, заступник міністра із питань євроінтеграції підкреслила актуальність співпраці країн у науково-дослідній сфері із залученням дослідних господарств Національної академії аграрних наук України.

 

Співпраця між країнами проводиться у рамках Міжурядової Україно-Саудівської Комісії з торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва. Міністр Олексій Павленко, голова української частини Комісії, висловив надію на продовження плідної співпраці у рамках Міжурядової комісії, та активізацію спільних проектів у аграрній галузі.

 

Сторони обговорили питання підготовки до П'ятої зустрічі Міжурядової Україно-Саудівської комісії, що має відбутися до кінця поточного року.

 

Джерело:   http://agravery.com/
1013
28.02.2015
 
 
 

Стрічка новин