ТОП-6 питань, які необхідно поставити на співбесіді

ТОП-6 питань, які необхідно поставити на співбесіді

Після довгого пошуку підходящої вакансії, проходження співбесіди та працевлаштування багато хто стикається з розчаруванням у своїй новій роботі. Отже, щоб уникнути цього, варто ще на етапі співбесіди перевірити і уточнити у потенційного роботодавця або менеджера з кадрів деякі важливі нюанси і умови роботи. Боятися демонструвати подібну допитливість не варто - при прийомі на роботу співробітників керівництво фірм і підприємств чинить так само. Остаточне рішення про прийом на роботу нової людини приймається тільки після з'ясування всіх важливих моментів.

 

По-друге, при пошуку роботи необхідно виключати варіанти з якими-небудь платними послугами від роботодавця. При проходженні співбесіди не можна оплачувати пропоновані рекрутером послуги: плата за внесення інформації в базу, за навчання на стажуванні, уніформу та інше. Важливо також перевірити, чи будуть зніматися гроші при телефонній розмові з потенційним роботодавцем - дуже часто аферисти таким чином заробляють гроші, роблячи свій номер платним для шукачів.

 

По-третє, назву і історію фірми, компанії чи підприємства необхідно перевірити через інтернет. Слід звернути увагу на відгуки про передбачуване місце роботи на різних форумах і сайтах для здобувачів, де незацікавлені люди викладають правдиву інформацію. Звичайно, там можна знайти і на рідкість суб'єктивні відгуки негативного чи позитивного характеру, так як далеко не всі залишають місце роботи за власним бажанням. Проаналізувавши інформацію всіх відгуків реально скласти цілком об'єктивну думку про те, чи нормальна компанія і чи варто в ній працювати.

 

По-четверте, по можливості слід розпитати у друзів і знайомих про компанію, де проводитиметься співбесіда. Це корисно робити завжди, але особливо важливо довідатися більше інформації з перших вуст, коли сфера діяльності здобувача розташовується у вузькому сегменті, наприклад, у фармакології або страхуванні.

 

По-п'яте, варто визначитися, яке значення для працевлаштування матиме зовнішній вигляд і місце розташування офісу. Іноді керівництво може економити на оренді офісного приміщення, коли компанії не доводиться призначати зустрічі з клієнтами. Наприклад, багато логістичні фірми можуть орендувати приміщення у виробничому районі міста, та й інші компанії мають адреси на віддалених від центру міста вулицях.

 

По-шосте, якщо в ході співбесіди все влаштовує, то останній і найважливіший питання, яке необхідно прояснити, повинно стосуватися офіційної зарплати. Ця тема визначає ступінь захисту співробітників фірми і в цілому - питання довіри до потенційного роботодавця. Іноді хороші вакансії з великою зарплатою не припускають офіційне працевлаштування. У кращому випадку, співробітника оформляють на мінімальний розмір зарплати, встановлений законом. Тому варто визначитися, яке значення має офіційно оформлення та фінансові умови і тільки після цього приймати остаточне рішення влаштовуватися на роботу чи ні.

 

 
 
 

Лента новостей