Чотири українські мультфільми поїдуть на Берлінале

Чотири українські мультфільми поїдуть на Берлінале

На 65-му Берлінському кінофестивалі, який цього року стартує 5 лютого, студія "Укранімафільм" презентуватиме чотири анімаційні роботи. Найвідоміша з них - перший український повнометражний мультфільм "Бабай".

Мульт про сучасного Бабая з'явився на великих екранах у грудні 2014 року і наразі зібрав у прокаті майже 2 млн грн.

 

Окрім того, в рамках міжнародного кіноринку буде показано анімаційний серіал "Пригоди Котигорошка та його друзів" від режисера Ярослава Руденка-Шведова. Його було знято у 2013 році за підтримки Держкіно. Мультфільм налічує 4 серії, у планах - зняти ще 6.

 

Також на Берлінале буде представлено короткометражний мультик "Халабудка" від постановника Манука Депояна. Слід зазначити, що автором сценарію мультфільму стала Наталя Гузєєва, яка свого часу придумала "Капітошку". Згідно з сюжетом, халабудка - не молодий за роками будиночок, який за характером - справжня дитина.

 

Єдиною поки ще незавершеною роботою, яку повезуть до Берліну, став короткометражний анімаційний фільм "Атракціон" (2014) від майстра лялькової анімації Олега Педана. Мульт характеризують як притчу, насичену різноманітними символами та метафорами.

 

Источник:   http://www.filmstreet.com.ua/
937
30.01.2015
 
 
 

Лента новостей