Створено сайт, на якому підглядають за всім світом

Створено сайт, на якому підглядають за всім світом

Створено сайт, на якому підглядають за всім світом. Новий ресурс в інтернеті передає потокове відео з десятків тисяч камер безпеки, встановлених по всьому світу, без відома їх власників, повідомляє канадська телекомпанія CBC News.

Сайт Insecam отримує дані з IP-адрес (інтернет-ідентифікаторів) веб-камер, встановлених по всьому світу. Те, як і навіщо це робиться, творці сайту пояснюють просто.

"Іноді адміністратор (може бути, і ви самі) забуває змінити пароль, встановлений за замовчуванням (наприклад," admin "або" 12345 ") на охоронній системі відеоспостереження, веб-камері або відеореєстраторові. Такі відеокамери доступні для всіх користувачів інтернету. Тут ви можете побачити тисячі таких камер, розташованих в кафе, магазинах, торгових центрах, на промислових об'єктах і в спальнях всіх країн світу. Для перегляду просто виберіть країну або тип камери ", - йдеться на стартовій сторінці сайту.

"Цей ресурс був розроблений для того, щоб продемонструвати важливість дотримання елементарних вимог безпеки. Щоб видалити вашу камеру з нашого сайту, єдине, що потрібно зробити - це змінити пароль", - пишуть власники Insecam.

Власники сайту стверджують, що за представленими в Insecam даними неможливо встановити координати тієї чи іншої веб-камери - не вказуються ні поштовий, ні IP-адресу.

 
 
 

Лента новостей