ЦВК: Офіційні результати виборів до 10 листопада можуть не встановити. Через 59 ОВК

ЦВК: Офіційні результати виборів до 10 листопада можуть не встановити. Через 59 ОВК

Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський не виключає, що через ситуацію у 59-й окружній комісії ЦВК не зможе встановити офіційні результати позачергових парламентських виборів за партійними списками у відведені законом терміни – до 10 листопада.

Як повідомляє прес-служба ЦВК, про це йшлося на зустрічі М.Охендовського з делегацією БДІПЛ/ОБСЄ на чолі із заступником місії зі спостереження за парламентськими виборами 26 жовтня в Україні Штефаном Краузе.

«Доки не буде складено протокол окружної комісії (округу №59 – ІФ) про підсумки голосування в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі в межах цього округу, ЦВК може бути позбавлена можливості встановити результати виборів у всій країні», – заявив керівник ЦВК.

«Ось така ціна військово-політичних провокацій за підсумками голосування в 59-му окрузі. На жаль, наразі ми не можемо упевнено виключати ситуацію, яка може статися уперше в історії українських виборів, коли у встановлений законом термін – 10 листопада – комісія не матиме підстав і можливості встановити й оголосити результати виборів у багатомандатному загальнодержавному окрузі», – констатував М.Охендовський, пише Інтерфакс.

Як повідомлялося, 59-та окружна комісія залишається єдиною зі 198, яка досі не встановила результатів виборів в окрузі та не ввела даних дільничних комісій про результати голосування в інформаційно-аналітичну систему «Вибори», що не дає змоги ЦВК оголосити 100% попередні результати позачергових парламентських виборів за партійними списками.

У ніч на п’ятницю комісія змогла ввести в систему «Вибори» Центральної виборчої комісії дані оброблення протоколів шести дільничних виборчих комісій з 19, що залишалися. За станом на 9.00 п’ятниці залишаються не введеними дані протоколів 12 дільничних комісій за підсумками голосування у багатомандатному окрузі та 13 – в одномандатному.

 
 
 

Лента новостей