Україна обмежила постачання електроенергії до Криму, можливе повне відключення

Україна обмежила постачання електроенергії до Криму, можливе повне відключення

3 вересня "Укрінтеренерго" обмежило обсяги перетікання потужності з енергосистеми України до окупованого Росією Криму. Про це інформує прес-служба державного підприємства.

"Внаслідок недостатнього забезпечення палива на теплових електростанціях України і дефіцитом гідроресурсів, що призвело до загрози порушення балансу між генерацією і споживанням електроенергії, ДПЗД "Укрінтеренерго" необхідно понизити перетікання потужності з енергосистеми України в Кримську енергосистему до таких лімітів: на час вранішнього (з 8 до 10 за київським часом) і вечірнього (з 18 до 22 за київському часу) максимумів навантаження - до 300 Мвт; у денній зоні - до 500 Мвт; у нічний час (з 23 до 6 по київським часом) - до 600 мВт", - уточнюється у повідомленні.

Наголошується, що "Укрінтеренерго" обмежить обсяги перетікання потужності ПАТ "ДТЕК Крименерго" до відповідних величин.

"Підірвані терористами залізничні колії, переїзди і мости, зупинка кількох шахт у Луганській і Донецькій областях значно ускладнюють забезпечення енергооб'єктів України вугіллям марки "А" і "Т". Дефіцит палива і, як наслідок, дефіцит генерації електроенергії призводить не лише до порушення балансу між генерацією і споживанням електроенергії, а й до можливих віялових відключень електропостачання населення на території України у моменти пікових навантажень", - зазначив директор "Укрінтеренерго" Володимир Зіневич.

У ДП заявили, що у разі якщо ліміти не виконуватимуться споживачами Криму, компанія буде змушена повністю відключати живильні лінії на півострів.

Раніше повідомлялося, що Україна не має наміру обговорювати можливість заміщення поставок української електроенергії до Криму шляхом її отримання з Росії. Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан.

Нагадаємо, українська держкомпанія "Укренерго" на період з 2 по 30 вересня вводила обмеження поставок електроенергії магістральними мережами з материка.

Джерело:   http://www.newsru.ua/
1450
04.11.2014
 
 
 

Стрічка новин