На перші смачні майстер-класи благодійного проекту завітали понад сто черкасців

На перші смачні майстер-класи благодійного проекту завітали понад сто черкасців

У Черкасах за підтримки дружини міського голови Анжели Одарич триває благодійний проект «Смачна новорічна країна», кінцевою метою якого є збір коштів для онкохворих дітей. Цього вікенду в драматичному театрі ім. Т. Шевченка відбулися майстер-класи з виготовлення їстівних новорічних прикрас та пряничних будиночків, на які завітали понад сто черкасців. Проводять «курси» кондитерські фахівці торгової марки «Чарівниця».

Черкасців навчали розмальовувати пряники солодкою помадкою та виготовляти новорічні «солодкі» гірлянди. Також почали «будувати» композицію 2х2,5 м. – середньовічний замок із баштами, який охоронятиме дракон (символ нового 2012 року). Як розповіли кондитери, створений замок-торт важить більше 50 кг, лише на випікання його деталей витратили близько 3,5 години.

Захід відвідала й ідейна натхненниця проекту Анжела Одарич, яка разом з черкасцями протягом кількох годин власноруч розмальовувала пряники. 11 грудня «солодкі уроки» провели для дітей-інвалідів. Ще один майстер-клас організатори планують провести 17 грудня з 14.00 до 17.00 в драмтеатрі.

– Ми запрошуємо всіх черкасців на майстер-клас. Разом ми створимо солодку композицію, присвячену Новому 2012 року, і допоможемо хворим дітям, – наголошує директор департаменту освіти та гуманітарної політики черкаського міськвиконкому Ірина Топчій.
Тематичні уроки з виготовлення їстівних новорічних пряників також проходять в садочках і школах міста. Діти не лише прикрасять свій домашній святковий стіл, а й внесуть лепту у благодійності.

Як розповідають організатори, серед громадськості почали поширюватися скептичні чутки щодо справжності проекту.

– Ми здивовані ставленням деяких людей до благодійного проекту. Наголошуємо ще раз, що всі вилучені кошти з аукціону-продажу солодких композицій, який відбудеться 19 грудня, будуть направлені виключно на потреби онкохворих дітей. Таких діток в обласному онкодиспансері на сьогодні 35, – зазначає головний спеціаліст управління культури міськвиконкому Людмила Чорномор.

Нагадаємо, 18 грудня в черкаському драматичному театрі імені Тараса Шевченка відкриється композиція із солодких казкових героїв, ялиночок і будинків. 19 грудня підіб’ють підсумки конкурсу та нагородять учасників, а частини «Смачної новорічної країни» продадуть на аукціоні. Аукціон буде розбитий на два етапи: перший – радіо-аукціон за підтримки радіо «101 Далматин» та ТРК «ВІКА» (початок – о 15.00); другий – аукціон наживо в драмтеатрі (початок – о 17.00).

Джерело:   http://ogp.ck.ua
2189
09.04.2014
 
 
 

Стрічка новин