Китай, Бельгія, Грузія… Одаричу муляє черкаське "болото"?

Китай, Бельгія, Грузія… Одаричу муляє черкаське

Шість днів у Китаї, два – в бельгійському Брюсселі і три в Німеччині. Минулого місяця мер Черкас Сергій Одарич і себе показував, і на інших дивився.

– Так повинно бути. Я вважаю, що й міський голова, і керівництво виконкому, керівники комунальних підприємств по-винні час від часу виїжджати з нашого, вибачте, болота і подивитися збоку, який ми маємо вигляд, – говорить мер.

Якщо в столиці Євросоюзу Сергій Олегович тусувався з мерами європейських міст, які взяли на себе зобов’язання на 20% зменшити у своїх містах викиди вуглекислого газу, то під час відпустки в Німеччині їздив, як сам каже, по смітниках. Виявивши, що хазяйновиті німці 80% відсортованого сміття використовують із користю, перетворюючи відходи на біогаз і компост, Одарич загорівся цією ідеєю.

– Сміття в Черкасах вистачило б, аби цілий рік освітлювати і опалювати такий мікрорайон, як Південно-Західний, – ділиться враженнями міський голова.

І знову пакує валізи – наступного тижня збирається до Грузії. Переймати досвід в організації роботи "прозорих офісів", громадського транспорту і охорони громадського порядку.
Підготував: Вікторія ЧЕРКАСОВА

1745
09.04.2014
 
 
 

Стрічка новин