ДАІ розпочинає нову акцію

ДАІ розпочинає нову акцію

Українська Державтоінспекція оголосила про початок полювання на водіїв, які розмовляють по мобільному телефону за кермом. Про це повідомляє прес-служба ДАІ. Профілактична акція проти «балакучих» водіїв триватиме до 30 вересня.

У ДАІ нагадали, що під час розмови по мобільному телефону реакція водія сповільнюється і йому потрібно втричі більше часу, щоб зреагувати на складну дорожню ситуацію. В результаті цього гальмівний шлях збільшується приблизно на 25 метрів.

«Проте більшість водіїв не звертає уваги на такі «дрібниці». Не варто користуватися телефоном за кермом, адже практично всі водії, за невеликим винятком, схильні до ефекту перемикання уваги з управління автомобілем на розмову. Увага концентрується на смузі руху, а периферійна інформація ігнорується», - повідомляє ДАІ.

У ДАІ відзначають, що штраф за розмову по телефону, тримаючи його в руці, становить 425-510 грн. Якщо при цьому виникла аварійна ситуація, штраф може зрости до 850, а також з'являється можливість позбутися прав на 6-12 місяців.

Джерело:   http://u-news.com.ua/
1228
09.09.2014
 
 
 

Стрічка новин