Росія хоче обмежити постачання електроенергії до окремих регіонів України

Росія хоче обмежити постачання електроенергії до окремих регіонів України

Російський прем’єр-міністр Дмитро Медведєв повідомив, що Росія може відключити окремі населені пункти України від електроенергії у разі проблем з поставками енергії до Криму.

При цьому він визнав, що залежність півострова від поставок електроенергії з України стає фактором політичного тиску на Росію, передає російська служба ВВС.

«Окремі частини України також є енергодефіцитними і отримують електроенергію з Росії. І той, хто приймає не дуже розумні рішення про обмеження поставок електроенергії до Криму, повинен розуміти, що можливі симетричні заходи», - попередив глава уряду.

Нагадаємо, на початку вересня компанія «Укренерго» помітно знизила обсяги постачання електроенергії до Криму, а пізніше ввела ліміти на споживання електрики. Якщо півострів в них не буде укладатися, то «Укренерго» може і зовсім знеструмити Крим.

Київ пояснює цю позицію тим, що не може забезпечити необхідні для України обсяги енергії через складну ситуацію на Донбасі і перебої у постачанні енергоресурсів, зокрема вугілля з донецьких і луганських шахт.

Раніше ZAXID.NET повідомляв, що через загострення ситуації на вугільних шахтах у Луганській і Донецькій областях Державна компанія з зовнішньоекономічної діяльності (ДКЗД) «Укрінтеренерго» може повністю відключити Крим від електроенергії.

Джерело:   http://zaxid.net/
1129
08.09.2014
 
 
 

Стрічка новин