Сьогодні – Міжнародний день спорту

Сьогодні – Міжнародний день спорту

Сьогодні, 6 квітня, вперше в історії у світі відзначають Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру. Україна також долучилася до святкування.

В рамках проекту Національний олімпійський комітет України долучився до акції Міжнародного Олімпійського Комітету «Carton Blanc» («White Card»), в якій взяли участь уславлені українські олімпійці: Сергій Бубка, Олександр Усик, Ганна Безсонова, Валерій Гончаров, Олена Говорова, Олена Садовнича, Олександр Крикун та Наталія Добринська. Спортсмени показали білу картку на знак миру та процвітання.

Сьогодні за підтримки Національного олімпійського комітету України, Міністерства молоді та спорту, Міністерства освіти та науки святкування Міжнародного дня спорту розпочалося у Республіканському вищому училищі фізичної культури.

До закладу завітали Міністр молоді та спорту Дмитро Булатов, голова Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки Євген Баженков, віце-президент Національного олімпійського комітету Віктор Корж, чемпіони та призери Олімпійських ігор Валерій Гончаров, Олена Говорова, Олександр Крикун, Ганна Сорокіна, Олена Пахольчик, Вадим Гутцайт, які поспілкувалися з вихованцями училища. Спортсмени ознайомили гостей з інфраструктурою закладу, його діяльністю, учбово-тренувальним процесом, показали спортивні майданчики та Музей спорту.

На зустрічі вихованці училища отримали подарунки від організаторів свята, керівництву закладу були вручені подяки за плідну роботу у розвитку Олімпійського руху в Україні.

Наприкінці заходу усі учасники зробили загальну фотографію, тримаючи у руках жовто-блакитні картки та білі картки миру.

Додамо, за час існування Республіканського вищого училища фізичної культури у ньому було підготовлено 23 олімпійських чемпіона, 193 чемпіона світу та Європи, 95 заслужених майстрів спорту та понад двох тисяч майстрів спорту.

 
 
 

Стрічка новин