Кабмін зізнався, що в Україні буде дефолт

Кабмін зізнався, що в Україні буде дефолт

Кабінет Міністрів визнав ризик того, що Україна може виявитися нездатною обслуговувати свої зовнішні боргові зобов'язання. Про це йдеться в проспекті емісії українських державних єврооблігацій.

У ньому сказано, що з урахуванням потреб у зовнішньому фінансуванні на 2015 рік існує ризик того, що на зовнішньому і внутрішньому ринках не вдасться залучити необхідний обсяг ресурсів для покриття всіх потреб. "Внаслідок цього здатність України рефінансувати борг буде в значній мірі залежати від зв'язків з Росією, в той же час і від готовності Росії рефінансувати борг", - йдеться в документі.

Як відомо, на 2015 рік припаде пік виплат за валютними боргами України, з яких вже мінімум $5 млрд складуть російські кредити, які зараз привертає чинна влада. Питання, чи захоче Росія рефінансувати борг України, залишається відкритим.

"Дефолт за українським зовнішніми зобов'язаннями буде мати важкі наслідки для української економіки, включаючи значну девальвацію гривні", - також сказано в проспекті емісії.

Нагадаємо, всі провідні світові рейтингові агентства оцінюють платоспроможність України на вкрай низькому рівні і вважають дуже високим ризик дефолту країни.

 
 
 

Стрічка новин