Синоптики пояснили, чому в Україні аномально тепла зима

Синоптики пояснили, чому в Україні аномально тепла зима

США і Канаду огорнув холодний фронт, а в Києві стовпчик термометра ледве не піднявся до рекордного максимуму.

Метеоролог Наталка Діденко каже, що теперішнє потепління є природнім. Зараз на погоду в Україні впливає тепле повітря Атлантичного океану. Крім циклонів, основною причиною стрімких змін погоди в усьому світі є сонячна активність. Експерти запевняють, що в останні десятиліття сонячна активність справді зменшилася.

Російські та японські вчені вже охрестили новий період як Льодовиковий. Науковий співробітник відділу фізики Сонця головної астрономічної ОБС Сергій Осипов пояснив, що якщо і далі буде падати сонячна активність, то зменшиться кількість плям на Сонці, тому є загроза того, що буде похолодання.

Зниження сонячної активності призводить до меншого нагрівання землі, посилюється хмарність, що не пропускає тепло на землю. Тому почне відновлюватися льодовиковий покрив і Північного, і Південного полюсів.

Насправді ж такі льодовикові періоди бувають раз на 100 тисяч років. І тому точно сказати, коли саме Земля замерзне знову, не можна.

Найближчі ж прогнози показують, що зима все-таки не омине й Україну. Метеоролог Наталка Діденко розповіла, що 13 січня поступово починається похолодання, тобто на Старий новий рік до нас прийде зима. Температура знизиться до 5-7 градусів нижче нуля. На Василя та Маланку українці зможуть потішитися морозним повітрям та снігом.

04.08.2014
 
 
 

Стрічка новин