Названо основні причини зависання смартфона

Названо основні причини зависання смартфона

В даній статті ми розглянули основні причини того, чому може зависати ваш смартфон та спробували знайти вирішення таких проблем. Я думаю, кожен із нас не раз стикався із проблемами в роботі смартфона і в першу чергу намагався вирішити їх самостійно. Тепер детальніше про кожну із виділених причин, а їх 5.


Фонова робота кількох додатків


Однією із поширених проблем із роботою смартфона є одночасна робота кількох фонових додатків. Зазвичай вони сильно загружають оперативну пам’ять, відповідно до чого телефон «гальмує». В основному така проблема стосується бюджетних пристроїв.


Щоб вирішити дану проблему рекомендується не використовувати одночасно декілька важких додатків та перевіряти кількість одночасно відкритих додатків за допомогою сенсорної кнопки внизу екрана. Якщо це не допомогло, можете перейти в налаштування та вручну зупинити необхідну вам програму.


Переповнений кеш


Кеш-пам’ять допомагає додаткам та програмам при повторному використанні відкриватись швидше, але коли кеш переповнений, то оперативна пам’ять не відкликається на ваш запит. Тобто, додатки та сам смартфон зависає.


Вирішити дану проблему досить просто, необхідно лише очистити кеш в найбільш використовуваних додатках.


Переповнене сховище


Враховуючи те, що операційна система потребує систематичного оновлення, їй для цього необхідна певна кількість вільної пам’яті. Але якщо ви завантажуєте велику кількість медіафайлів, документів чи користуєтесь автоматичним збереження медіафайлів із месенджерів, то швидше за все, ваша пам’ять переповнена. Відповідно до цього, смартфон починає працювати некоректно.


Для вирішення даної проблеми ITechNews рекомендують перемістити частину ваших даних в хмарне сховище чи на карту microSD. Також ви можете скористатись функцією на смартфоні «Очищення пам’яті», де система вам покаже набір непотрібних додатків, дублікатів та іншого сміття.


Велика кількість додатків


На вашому смартфоні ви точно знайдете додатки, які завантажені уже дуже давно, але ви ними не користуєтесь. Проте не використання їх не означає, що вони не загружають ваш смартфон. Саме тому, в меню налаштувань рекомендується зайти в теку Додатки та переглянути перелік усіх наявних на смартфоні додатків та видалити непотрібні.


Віруси (шкідливі програми)


Якщо ні одна із вище перелічених причин та варіантів їх вирішення вам не допомогла і телефон все так же працює погано, можливо ви підхопили вірус. Щоб перевірити наявність шкідливих програм, рекомендуємо завантажити антивірусну програму та провести сканування вашого пристрою.


Щоб в подальшому уникнути таких ситуацій, завантажуйте додатки лише через офіційний магазин, слідкуйте за тим, які дозволи вимагають від вас додатки, тощо.

02.03.2021
Технологии
 
 
 

Стрічка новин