Навального етапували в колонію та посадили на карантин

Навального етапували в колонію та посадили на карантин

Російського опозиціонера Олексія Навального доставили до виправної колонії № 2 у місті Покров Володимирської області для відбування покарання. Політика приговорили до 2,5 років колонії у справі "Ів Роше". У межах цього провадження Навального і його брата Олега в грудні 2014 року визнали винними у розкраданнях.


Про це повідомляє правозахисний ресурс ОВД-Інфо із посиланням на учасника фонду "Русь сидить" Руслана Вахапова.


За його даними, 27 лютого співробітники Федеральної служби виконання покарань прийняли Навального та групу інших засуджених. При цьому зазначається, що деякі ув'язнені не були раді присутності політика, оскільки побоюються, що через це в колонії почнуть "закручувати гайки".


Вахапов повідомив, що Навальний щонайменше тиждень пробуде на карантині, після чого його розподілять в загін.


Що відомо

 

  • Російський опозиціонер Олексій Навальний знепритомнів 20 серпня 2020 року в літаку на шляху з Томська до Москви. Після екстреної посадки в Омську його госпіталізували, а через два дні доставили для лікування в берлінську клініку "Шаріте".
  • Уряд Німеччини 2 вересня заявив, що в організмі Олексія Навального виявили сліди отрути з групи "Новачок". Мова йде про отруйні речовини нервово-паралітичної дії, над якими працювали лабораторії СРСР та Російської Федерації.
  • Країни ЄС, Велика Британія та США засудили напад на Навального та закликали російську владу розслідувати подію, а Україна вимагає посилити санкції проти РФ. Сам опозиціонер заявив, що за його отруєнням стоїть президент РФ Володимир Путін.
  • Навальний опублікував відео, в якому спілкується з начебто з одним із працівників ФСБ, що стежили за ним і брали участь у спецоперації з його отруєння.
  • 17 січня російський опозиціонер Олексій Навальний разом зі дружиною Юлією прибув літаком авіакомпанії "Побєда" до Москви. В аеропорту його затримали та відвезли до УВС Хімки.
  • 18 січня Хімкинський райсуд Москви приговорив Олексія Навального до арешту тривалістю в 30 діб. А згодом політика засудили на два роки та вісім місяців ув'язнення.
  • 20 лютого Бабушкінський суд Москви визнав Олексія Навального винним у справі про "наклеп на ветерана". Також цей же суд визнав законним рішення Симоновського суду зі зміни умовного вироку політику на реальний у кримінальній справі "Ів Роше", але скоротив на півтора місяця термін перебування його в колонії.
 
 
 

Стрічка новин