Опублікували найпопулярніші соцмережі та месенджери серед українців

Опублікували найпопулярніші соцмережі та месенджери серед українців

Мобільний оператор Київстар проаналізував, які месенджери, соцмережі та платформи користуються найбільшою популярністю в абонентів, коли вони найактивніші та скільки мобільного інтернету використовують. При дослідженні використовувалися узагальнені та знеособлені дані про мобільний дата-трафік у мережі оператора.


Viber – найпопулярніший месенджер серед абонентів Київстар. Завдяки мобільному інтернету щомісяця ним користується 12 млн абонентів оператора. Далі в рейтингу йдуть Facebook Messenger з 11 млн користувачів, Telegram з 6 млн та WhatsApp приблизно з 5 млн. Якщо ви дуже активно використовуєте месенджери, то маєте знати, які дані вони про вас збирають. Детально про це Pingvin Pro розписав у статті. Також у нас є стаття-інструкція «Як перенести чати з WhatsApp у Telegram».


Найпопулярнішими соціальними платформами стали Facebook та YouTube, ними щомісяця користується приблизно по 13 млн абонентів Київстар. Instagram використовує 10 млн осіб. Не очікувано на третьому місці опинився Twitter з 7 млн, а замикає список лідерів TikTok з 5.5 млн.


У середньому абоненти Київстар проводять найбільше часу саме у TikTok – 88 хвилин на день. А кожен десятий користувач проводить в цьому додатку понад 4 години на день. YouTube дивляться у середньому 54 хвилини на день, а в Facebook сидять 44 хвилини. Найактивніше абоненти Київстар користуються соцмережами ввечері, з 18.00 до 22.00. Але вони також дуже активні й вдень, з 12.00 до 13.00.

 

Очікувано найбільше мобільного інтернету за місяць використовують при перегляді YouTube – у середньому 2.5 ГБ на кожного абонента, на другому місці TikTok – 0.6 ГБ, а в Instagram – 0.4 ГБ. До речі, про Instagram, у цій статті ви можете ознайомитися з інструкцією як тимчасово закрити або видалити назавжди свій обліковий запис.

 
 
 

Стрічка новин