Зеленському на підпис передали закон про електронні трудові книжки

Зеленському на підпис передали закон про електронні трудові книжки

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав законопроект про запровадження електронних трудових книжок, документ передали на підпис Президенту Володимиру Зеленському. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу апарату ВР.


Цитата:


"Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков підписав Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі” (зареєстровано як законопроект № 3623). Закон передано на підпис Президенту України", - йдеться у повідомленні.


Деталі


Закон встановлює п’ятирічний перехідний період для включення до Державного реєстру відомостей з паперових трудових книжок про трудову діяльність працівника. Під час цього часу можна використовувати як паперові, так і електронні варіанти трудової книжки.


Відповідно до закону, внесення даних про трудову діяльність до Державного реєстру здійснюватиметься працівником і роботодавцем з накладання кваліфікованого електронного підпису у вигляді сканованих або оцифрованих копій, передбачених законодавством документів (трудової книжки, довідок тощо). Після внесення відомостей до Державного реєстру роботодавець зобов’язаний віддати працівнику оригінал паперової трудової під підпис.


Також законом запроваджується можливість автоматичного призначення пенсії без особистого звернення особи, зі збереженням за особою права відстрочення виходу на пенсію.


Що було раніше


Верховна Рада ухвалила законопроект № 3623 щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі 5 лютого.


У ПФУ розповіли, як після ухвалення закону про електронні трудові книжки будуть нараховувати пенсії.

 
 
 

Стрічка новин