Telegram завершує рік великим оновленням для iOS і Android

Telegram завершує рік великим оновленням для iOS і Android

Команда Telegram випустила оновлення популярного месенджера. Це дванадцяте і останнє велике оновлення Telegram у 2020 році, наступна партія нововведень буде представлена розробниками у 2021 році. Telegram версії 7.3 пропонує групові голосові чати для всіх користувачів, поліпшені можливості редагування, нові анімовані смайли і так далі.


Голосовий чат описується розробниками як новий тип відеоконференцзв’язку, до якого учасники групи можуть підключитися в будь-який час. Ви можете почати голосовий чат паралельно зі звичайним листуванням в будь-якій групі – текст і голос будуть доповнювати один одного в одному просторі. На відміну від звичайних дзвінків учасникам не потрібно узгоджувати час. Голосовий чат відкрито на постійній основі. Для користувачів Android режим відображення доступний поверх інших застосунків.


Ще одне нововведення для Android – тепер підтримується зберігання на SD-картах. Для користувачів iOS з’явилася можливість читати повідомлення за допомогою голосового помічника Siri.


Крім того, для Android з’явилася можливість редагувати надіслані фотографії без повторного завантаження, наприклад, додаючи картинку, текст або стікери до фотографії в медіа-редакторі. Користувачі iOS можуть швидко відредагувати й відправити отриману фотографію без необхідності зберігати її й повторно завантажувати. Кожна з цих функцій раніше була доступна тільки на одній з платформ, але тепер користувачі iOS і Android мають однакові можливості редагування.


Не оминули увагою розробники і таку улюблену область, як анімовані смайли – додано майже два десятки нових анімованих смайлів, а також декілька анімованих смайлів зі звуком.


Сьогодні Павло Дуров, засновник Telegram, також оголосив, що в наступному році почнеться монетизація месенджера; деякі нові функції будуть платними, але поточні послуги як і раніше будуть доступні безкоштовно.


Telegram зміг успішно конкурувати з іншими застосунками, тому що у нього є наскрізне шифрування. Все більше користувачів дізнаються про це через зростаючу заклопотаность з приводу конфіденційності.

24.12.2020
Технологии
 
 
 

Стрічка новин