Android 11 ламає смартфони, список проблем нової ОС

Android 11 ламає смартфони, список проблем нової ОС

Android 11 хоч і не стала революцією для операційних систем Google, проте істотно поліпшила досвід використання сумісних смартфонів. Але в запуску нової операційної системи не обійшлося без проблем.


Все більше користувачів, які оновили свої смартфони до Android 11, скаржаться на різні помилки в роботі операційної системи. Редакція Tehnofan зібрала найпоширеніші проблеми з Android 11.


Виводить з ладу багатозадачність


Як повідомляє ixbt, у користувачів смартфонів з Android 11 спостерігається неприємний збій через якого стає неможливо користуватися багатозадачністю.


Список недавніх додатків не працює або не відображує додатки коректно. Перемикання на нього може займати від трьох секунд до більш тривалих термінів. Екран навіть може мерехтіти чорним з дивною ефектом наближення, не дозволяючи перемикатися між додатками. Також деякі користувачі скаржаться, що список «чистий», хоча вони точно знають, що програми відкриті.


Подібний збій багатозадачності проявляється на всіх моделях Pixel, які отримали доступ до Android 11, включаючи Pixel 2, Pixel 3, Pixel 4 і навіть найновіший Pixel 4a.


Деяким користувачам вдається «полагодити» збій просто заблокувавши і розблокувавши смартфон. Однак такого рішення не вистачає надовго. Судячи з усього, проблема досить поширена. На неї скаржаться на таких ресурсах, як Reddit, форуми Pixel Community і навіть форуми Android 11 Support.


Відзначається, що проблема є не тільки в стабільному релізі, але також була помітна в бета-версіях і навіть превью для розробників. Команда Google поки не виправила цей збій, хоча і пообіцяла зробити це в «майбутньому релізі».


Чи не працює з автомобілями


Проблеми Android 11 торкнулися і автомобільної платформи Android Auto. У новій версії ОС з’явилася підтримка бездротового підключення до Android Auto для будь-яких смартфонів, а разом з нею з’явилися нові баги.


Проблеми відрізняються від користувача до користувача: одні скаржаться на те, що музика відтворюється «смикати», як ніби хтось постійно натискає «пауза» на частку секунди, інші скаржаться на зникле додатки календаря.


У деяких заглушуються оповіщення, а телефонні дзвінки не проходять через стереосистему автомобіля. Відзначаються збої з навігаційними програмами, в тому числі Waze.


Втім, проблеми з Android Auto спостерігаються далеко не у всіх користувачів смартфонів з Android 11.


Зламана камера на Google Pixel


Крім «зламаною» багатозадачності і проблем з Android Auto, власники смартфонів Google Pixel скаржаться на різноманітні проблеми з додатком камери.


Користувачі повідомляють, що додаток вилітає при переході в відео-режим, а іноді – і просто відмовляється запускатися. Інші користувачі виявили неможливість активувати фронтальну камеру або зберегти тільки що зроблені знімки.


Проблема зустрічається на всіх пристроях Pixel про «старенького» Pixel 2 до самого нового Pixel4.


Причому марним виявляється не тільки додаток камери за умовчанням, Google Camera, а й сторонні рішення, включаючи вбудовані в Instagram і Whatsapp. Аналогічні складнощі з камерою відчувають і користувачі інших смартфонів після поновлення до Android 11. У деяких користувачів камера спрацьовує, але ось фотографії при цьому не зберігаються.


При цьому відкат до попереднього Android 10 не допомагає, як не допомагає і скидання до заводських налаштувань. Ентузіасти з форуму Pixel Phone Help виявили, що тимчасовим рішенням може стати видалення файлу .nomedia в папці програми.

 
 
 

Стрічка новин