З вересня виплату тимчасової допомоги на дітей ФОПам припинять

З вересня виплату тимчасової допомоги на дітей ФОПам припинять

З квітня по липень цього року 83 тисячі фізичних осіб - підприємців отримали 554 млн грн державної допомоги на дітей віком до 10 років. Виплати надавалися підприємцям, які працюють за спрощеною системою оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку, розповіли у Мінсоцполітики.


Послаблення карантинних обмежень дало змогу більшості ФОПів відновити свою діяльність. Про поліпшення умов провадження підприємницької діяльності свідчить також збільшення кількості громадян, які зареєструвались фізичними особами - підприємцями.


Тому Уряд постановою від 22 липня № 641 прийняв рішення припинити виплати тимчасової допомоги на дітей фізичним особам - підприємцям з вересня цього року.


«Держава піклується про громадян. У період жорстких карантинних обмежень тимчасова державна програма допомоги на дітей фізичним особам - підприємцям виявилася ефективною і успішною. Ми реально допомогли сім'ям підприємців з дітьми у складний період і підтримуємо зараз, - сказала Марина Лазебна, міністр соціальної політики. - У зв'язку з покращенням умов підприємницької діяльності ця тимчасова державна програма завершується у вересні».


Зауважимо, що надання такої допомоги було передбачено урядовою постановою № 329 (про неї ЮРЛІГА писала детально).

 
 
 

Стрічка новин