Іран погодився виплатити компенсацію за літак МАУ

Іран погодився виплатити компенсацію за літак МАУ

Тривають переговори щодо компенсацій громадянам України.


Влада Ірану погодилася виплатити компенсацію за літак "Міжнародних авіаліній України" (МАУ) збитий на території Ірану на початку 2020 року, водночас щодо компенсації родичам та близьким загиблих громадян України переговори продовжаться. Про це заявив офіційний представник МЗС Ірану Аббас Мусаві, повідомляє агентство IRNA.

 

"Іран погодився виплатити компенсацію за літак, однак реалізація цього питання займе час і має різні аспекти з технічної і правової точок зору", - зазначив Мусаві, коментуючи переговори з Україною щодо пасажирського літака.

 

Він також відзначив, що "багато пасажирів були громадянами Ірану і нагадав, що Тегеран несе відповідальність за збиття літака МАУ.

 

Нагадаємо, у Києві 30 липня за участі іранської делегації розпочалися перемовини щодо компенсацій за збиття Іраном рейсу Міжнародних авіаліній України PS752.

 

Раніше, 20 липня у Франції почали вивчати чорні скриньки збитого поблизу Тегерану літака МАУ. 24 липня стало відомо, що розшифровка бортових самописців підтвердила незаконне втручання в роботу пасажирського лайнера.

 

Літак Boeing 737 МАУ розбився незабаром після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані 8 січня. Лайнер виконував рейс Тегеран-Київ (PS 752). Загинули всі 167 пасажирів та 9 членів екіпажу. На борту перебували громадяни України (11 осіб, включно з дев’ятьма членами екіпажу), Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини та Великої Британії. МАУ оприлюднила імена загиблих членів екіпажу та список пасажирів.

1685
31.07.2020
Происшествия
 
 
 

Стрічка новин