Реконструкція скверу на паузі: Черкаська міська рада не дає аванс

Реконструкція скверу на паузі: Черкаська міська рада не дає аванс

Роботи у сквері «Юність» розпочнуться як тільки буде фінансування. Наразі ж реконструкція поставлена на паузу. Минулого тижня підрядна організація лише покосила траву, - повідомляє "Вичерпно".


На реконструкцію цьогоріч спрямували з міського бюджету майже 15 мільйонів гривень, проте, внаслідок нестачі доходів до міського бюджету, першочергово видатками забезпечують заклади охорони здоров’я, заклади освіти тощо. Коли дадуть аванс на проведення робіт в «Юності» — невідомо.


- Кошти для проведення реконструкції проголосовані, проте міська рада ще не дала аванс для проведення робіт в сквері. А без коштів ніхто нічого робити не буде, — зазначив керівник комунального підприємства «Дирекція парків» Андрій Куча.


За належного фінансування закінчити роботи планують до кінця 2020-го року.


У сквері, відповідно до проекту, з’явиться фонтан, перголи, нові пішохідні доріжки, зони для відпочинку. Також заплановане глобальне озеленення території та оновлене освітлення.


У сквері також планують створити найбільший в Україні сад магнолій. Цю концепцію вивчають українські компанії, які мають великі розсадники магнолій. Міський голова Анатолій Бондаренко зазначив, що хоче, щоб це стало родзинкою Черкас.

 
 
 

Стрічка новин