В Україні стартують масові перевірки кафе та транспорту

В Україні стартують масові перевірки кафе та транспорту

Відсьогодні, 22 червня, по всій Україні розпочнуться посилені перевірки закладів громадського харчування та транспорту щодо дотримання карантинних заходів із запобігання поширенню коронавірусу.


Це пов’язано з різким збільшенням кількості хворих на COVID-19.


- Якщо заклади не слідкують за тим, щоб люди були в масках, щоб була дотримана дистанція, заходи безпеки, то мають нести за це відповідальність. Громадські місця мають відповідати епідеміологічним вимогам під час карантину, – заявив Президент Володимир Зеленський під час традиційної селекторної наради щодо запобігання поширенню коронавірусу.


Причини, які вплинули на ріст захворюваності на COVID-19, також обговорили на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.


- Основна причина росту – порушення протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання. Також на негативну динаміку захворюваності вплинуло недотримання правил під час перевезення в міському, міжміському та міжобласному транспорті. Для недопущення погіршення епідемічної ситуації та вимушеного посилення карантинних заходів буде посилено державний контроль, – повідомив заступник Міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко за результатами засідання комісії.


Своєю чергою міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов вважає за необхідне звернути особливу увагу на роботу та дотримання закладами громадського харчування встановлених на час подолання пандемії норм.


- Як бачимо, відновлення роботи закладів громадського харчування подекуди призвело до порушення санітарно-гігієнічних та протиепідемічних вимог в частині проведення масових заходів. Тому вважаю, що необхідні масові перевірки; щонайменше 10 000 перевірок Держпродспоживслужбою за дотриманням закладами громадського харчування норм мають бути здійснені вже наступного тижня, - заявив Олексій Чернишов.


Водночас правоохоронці нагадали, що порушення карантинних вимог тягне за собою накладення штрафу на громадян від 17 до 34 тисяч гривень, а на посадових осіб - від 34 до 170 тисяч гривень.


Як раніше повідомляв «Вечірній Київ», у столичному метро провели рейд щодо дотримання маскового режиму пассажирами.

 
 
 

Стрічка новин