В Україні можуть заборонити музику в автобусах

В Україні можуть заборонити музику в автобусах

Парламентський комітет з питань транспорту та інфраструктури підтримав законопроєкт щодо заборони акустичного насильства в автобусах і таксі.


Про це повідомив один з авторів документу, народний депутат Володимир В'ятрович.


За його словами, законопроєкт, ініційований громадськістю та внесений на розгляд Верховної Ради 15 парламентарями різних фракцій, покликаний захистити пасажирів від нав'язливої музики.


– Якщо закон проголосують на пленарному засіданні, українці зможуть, як у всьому цивілізованому світі, їхати в тиші або слухати музику чи звук фільмів через навушники, – сказав Володимир В'ятрович.


Проєкт встановлює заборону на трансляцію в салонах рейсових автобусів музики, звуків фільмів, крім інформації про поїздку. Водночас дозволяється передача звуку через індивідуальні навушники пасажирів, а на салон – лише під час нерегулярних перевезень за згодою всіх пасажирів.


Це ж правило стосується водіїв таксі, які можуть вмикати приймачі, якщо клієнти не заперечують.


Крім того, пропонується надати водіям автобусів право не допускати до поїздки пасажирів, які створюють у салоні шум, зокрема за допомогою технічних пристроїв.


У пояснювальній записці до законопроєкту зазначається, що практика трансляції в громадському транспорті музики набула масового поширення і створює дискомфорт для багатьох пасажирів.


– Люди змушені упродовж поїздки, іноді багатогодинної, слухати нав’язливі звуки, яких вони не замовляли. Така ситуація є неприпустимою та порушує природне право людей на власний приватний простір і тишу, – наголошують автори законопроєкту.


Крім того, за словами народних депутатів, протести проти нав'язливої музики, фільмів, суперечки про мову, жанр, зміст пісень, що транслюються в салонах громадського транспорту, призводять до конфліктів пасажирів із водіями чи між собою.


Водночас у Головному науково-експертному управлінні Апарату Верховної Ради зауважили, що передбачена проєктом можливість трансляції музики під час нерегулярних перевезень «за згодою всіх пасажирів» не супроводжується встановленням механізму надання такої згоди.


Тому, на думку експертів, конфліктів навряд вдасться уникнути.

 
 
 

Стрічка новин