Для скасування ЗНО-2020 немає підстав — Центр оцінювання якості освіти

Для скасування ЗНО-2020 немає підстав — Центр оцінювання якості освіти

Заступник директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко заявила, що для скасовування Зовнішнього незалежного оцінювання немає жодних підстав.


В ефірі телеканалу 1+1 вона сказала, що зараз є два варіанти розвитку подій: проведення ЗНО з 25 червня, а також у разі загострення епідситуації, то з 17 серпня.


"Проте, щоб зовсім скасувати ЗНО, наскільки я розумію, не йдеться. Головний санлікар оголосив критерії, за якими вирішуватимуть, чи можна проводити ЗНО. Сподіваюся, що рішення буде ухвалене до п'ятниці і ми або проведемо ЗНО у заплановані дати, або перенесемо", - зазначила Вакуленко.


За її словами, провести ЗНО в заочному форматі неможливо: "немає ні технічної можливості, ні інструментів, щоб в повному обсязі провести ЗНО та забезпечити рівний вступ у дистанційному форматі".


Вакуленко підкреслила, що тільки політична заява може стати підставою для скасування ЗНО.


"Тільки політична заява може бути скасування ЗНО тому, що немає жодних об'єктивних підстав. На сьогодні всі пункти на 100% забезпечені усіма засобами індивідуального захисту", - сказала вона.


Як очікується, в 2020 року ЗНО відбудеться з 25 червня по 17 липня . Тестування буде проходити в умовах карантину.


Через спалах захворюваності COVID-19 Кабінет міністрів скасував проведення пробного ЗНО, запланованого на 15 червня, призначивши онлайн-тестування.


Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що ЗНО в 2020 році може не відбутися. Скасування ЗНО-2020 можлива в тому випадку, якщо в Україні будуть значно перевищені епідемічні показники.

 
 
 

Стрічка новин