За час дії безвізу черкащани оформили майже 300 тисяч закордонних паспортів

За час дії безвізу черкащани оформили майже 300 тисяч закордонних паспортів

Три роки тому Європейський Союз запровадив безвізовий режим для українських громадян. Безвізові поїздки стали можливими тільки для українців із біометричними паспортами громадянина України для виїзду за кордон, у тому числі дітям.


Вже починаючи з травня 2017 року спостерігався підвищений попит на оформлення закордонних паспортів. Причиною стало поєднання двох факторів ‒ сезон відпусток та рішення Європейського парламенту про надання Україні безвізового режиму.


Із 11 червня 2017 року до 11 червня 2020 року 295 628 черкащан стали власниками біометричних закордонних паспортів. Ще 443 вирішили оформити не біометричний закордонний паспорт. Зазначимо, що до 20 грудня 2016 року можна було обрати, який паспорт для виїзду за кордон оформлювати – біометричний, який містить безконтактний електронний носій, чи не біометричний, який не дає права користуватися безвізовим режимом.


Нагадаємо, що безвіз запроваджено лише для короткострокових подорожей, для постійного проживання, навчання та працевлаштування потрібно оформити візу.


За інформацією Державної прикордонної служби України від початку дії безвізу (з 11 червня 2017 року по квітень 2020 року) українці здійснили майже 49 мільйонів поїздок до країн ЄС, як за біометричними, так і не біометричними документами.

 
 
 

Стрічка новин