Android 11 отримала функцію, яка потрібна у всіх смартфонах

Android 11 отримала функцію, яка потрібна у всіх смартфонах

Як стало відомо, компанія Google вважає за необхідне запровадити в Android 11, причому на рівні ядра, захист від прослушки. Нова функція виявиться за замовчуванням доступна у всіх моделях мобільних пристроїв від будь-яких виробників, які будуть працювати на базі такої операційної системи. Це означає, що на нововедення можуть розраховувати користувачі телефонів від будь-яких брендів, в тому числі OnePlus, Xiaomi, Sony, LG, HTC, Lenovo, Oppo, Vivo, Meizu, Huawei та інших. Відтепер всі додатки, які запитують доступ до камери і мікрофону, зможуть отримувати одноразові дозволи, тобто такі, які доведеться видавати при кожному запуску тієї чи іншої програми. Це, поза будь-якими сумнівами, дуже сильно порадує всіх користувачів.

 

Аналогічна функція є в iOS вже більше двох років, але лише зараз Google вирішила додати одноразові дозволи на доступ до камери і мікрофону в свою фірмову операційну систему. Таке нововведення дозволить користувачам мобільних пристроїв на базі Android 11 уберегти себе і свої особисті дані від несанкціонованих дій зловмисників, а в даному конкретному випадку від стеження. В даний час платформа Android 10, найактуальніша і нова з усіх доступних на ринку, містить в собі одноразовий дозвіл виключно для розташування, тоді як всі інші є багаторазовими. Через це, видавши їх один раз, потім ці дозволи будуть діяти постійно, що, в теорії, дозволяє програмам шпигувати за користувачами, записуючи відбувається навколо на камеру і на мікрофони в корпусі.


Нововведення є одним з багатьох, які Google додала в Android 11 з метою захисту особистих даних. Так, з релізом цієї програми, коли їм надано доступ до накопичувача, більш не зможуть отримувати доступ до системних файлів або, наприклад, до таких від інших додатків. Це виведе систему захисту всієї платформи на абсолютно новий рівень, і це звичайно ж вкрай сильно порадує всіх користувачів. Очікується, що фінальна стабільна бета-версія операційної системи вийде вже у вересні-жовтні 2020 року, коли її зможуть завантажити в готовому вигляді всі бажаючі і зробити установку на свої мобільні пристрої. Зараз же, в даний час, користувача доступна тільки друга стабільна бета-версія, однак в її роботі виникають різні незначні неполадки, тому проводити її установку на єдиний смартфон «на кожен день» не варто.

 

11.06.2020
Интересности
 
 
 

Стрічка новин