У черкаських маршрутках відмінили пересадочний талон

У черкаських маршрутках відмінили пересадочний талон

Черкащанка Анна Артеменко щодня добирається до роботи з пересадками. Із вісімки пересідає на автобус 26 маршруту. Так їздила роками, економлячи на проїзді. Який же сюрприз її очікував, коли днями на звичну фразу «Пересадочний квиток, будь ласка», кондуктор відповіла, що пересадочних квитків між маршрутами немає. розповідає Тетяна Роговська в газеті “Вечірні Черкаси”.


Генеральний директор – голова правління ПАТ «Черкасиавтотранс» Володимир Соломенний у коментарі зазначив, що нині на маршрут виходить на 12 машин менше й підприємство терпить збитки:


– Ми робили благоє дєло за рахунок своїх прибутків, але нині прибутків немає. Ми – збиткові, тому вимушені відмовитись від пересадочних квитків. Ми возимо людей, але є витрати – пальне, обслуговування машин. Наші співробітники отримують мізерну зарплату. І на мінімальну інколи немає. Ми автобуси продаємо, аби було чим заплатить людям зарплату.


За словами Володимира Соломенного, людей не вистачає, адже хто піде за мізерну зарплату працювати у таких умовах, та ще й день у масці, наражаючись кожного дня на небезпеку.


– Якщо ми зробимо пересадочні квитки, зарплата буде ще меншою. Учора не було двох кондукторів, тому два автобуси не вийшли на маршрут, – пояснює Володимир Соломенний.


Пасажиропотік нині знизився на 40%, відповідно і прибутки впали. Щодо поновлення пересадочних квитків за покращення ситуації і більшого пасажиропотоку поки що не йдеться.


На Обласну, першу міську лікарню людям дуже зручно було їздити пересадками. Ми людям робимо добро цими пересадочними квитками, але поки що не готовий сказати, чи відновлять пересадки, – зазначив Володимир Соломенний. – Ми, до речі, поновили рух маршрутки №8 до кладовищ. На зупинці Гоголя, на кладовищі та на проміжних зупинках вивішено графік руху.


Нагадаємо, ПАТ «Черкасиавтортранс – єдиний приватний перевізник у місті, яке запустило програму «Пересадочний квиток». Квитки тривалий час діяли на маршрутах №21, 26, 27 та 8. Із серпня 2015 до 2018 року пересадки між автобусними маршрутками були безкоштовними. За пересадку з липня 2018 року треба було доплатити 1 грн., із жовтня 2018 року вартість пересадочного квитка підняли до 2 гривень, а з жовтня 2019 – до 3 гривень.

 
 
 

Стрічка новин