Уряд сьогодні розгляне питання відновлення роботи метро та дитсадків

Уряд сьогодні розгляне питання відновлення роботи метро та дитсадків

КИЇВ. 20 травня. УНН. Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні планує розглянути питання відновлення роботи громадського транспорту, дитячих садочків, готелів. Про це напередодні у своєму Telegram-каналі написав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.


"У середу, на засіданні Кабміну, ми розглянемо питання відновлення з 22 травня роботи міського та приміського транспорту, готелів (окрім хостелів, без ресторанів та без басейнів), проведення спортивних змагань (з обмеженням до 100 осіб та без глядачів), а також проведення церковної служби (не більше 1 особи на 10 кв. м)", - вказав очільник уряду.


"Водночас уряд розгляне можливість відновлення роботи дитячих садочків та метрополітену з 25 травня, якщо це дозволятиме епідемічна ситуація. Щодо цього ми працюватимемо спільно з місцевою владою", - додав Шмигаль.


Водночас, згідно з порядком денним сьогоднішнього засідання, урядовці планують розглянути низку проектів постанов, зокрема, про внесення змін до Положення про покладення спеціальних обовʼязків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії, про виділення коштів для надання фінансової допомоги Фонду соціального страхування України. А також про затвердження порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для проектування та будівництва аеродрому міжнародного аеропорту “Дніпропетровськ”.


Також планують розглянути низку проектів розпоряджень, зокрема, деякі питання діяльності ПриватБанку та питання про виділення коштів із фонду боротьби з коронавірусом та його наслідками на здійснення доплати до заробітної плати працівникам сфери соцзахисту населення Одеської області.


Нагадаємо, під головуванням Прем’єра Шмигаля відбулося друге засідання Антикризового енергетичного штабу, на якому розглядали питання захисту "Енергоатому" через збитки та прискорення розгляду законопроектів щодо антикризових заходів.

 
 
 

Стрічка новин