Саакашвілі розповів про свої обов’язки на новій посаді

Саакашвілі розповів про свої обов’язки на новій посаді

Новопризначений глава Виконавчого комітету реформ Міхеіл Саакашвілі розповів про свої обов’язки на новій посаді.


«Перше, що потрібно зробити, щоб допомогти економіці, це звільнити бізнес від адміністративного втручання. Є велика кількість регуляцій, від яких треба звільнятися, і головне слово — це свобода. На першому етапі треба забрати безглузді регуляції в податковій сфері, митниці, де заповнюють велику кількість папірців. Все, що стосується свободи введення бізнесу», — пояснив він в ефірі 1+1, пише ТСН.


Кажучи про трансформації в медичній галузі, Саакашвілі підкреслив, що потрібно повністю міняти системи.


«Спроби частково міняти нічого не приносять. Спроба реанімувати старі, совкові реформи не працюють. Перебудувати стару систему неможливо. Її треба повністю змінити», — додав він.


Політик також розповів, що буде працювати в будівлі Офісу президента, так як Виконавчий комітет реформ — традиційний орган, який знаходиться при президенті України.


7 травня президент України Володимир Зеленський призначив Міхеіла Саакашвілі главою Виконавчого комітету реформ.


Після цього політик розповів про особисту зустріч з українським лідером. Він назвав її «тривалою і цікавою».


В кінці квітня повідомлялося, що Зеленський запропонував Саакашвілі посаду віце-прем'єр-міністра з питань реформ, якої на даний момент немає в уряді.

Саакашвілі провів зустрічі з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, а також фракціями Слуга народу і Голос. Однак йому не вдалося заручитися підтримкою парламенту і зібрати необхідну кількість голосів.


Грузія піддала різкій критиці можливе призначення Саакашвілі в уряд України, не виключивши можливість відкликання посла з Києва. Президент Саломе Зурабішвілі заявила, що це викликає дефіцит довіри між країнами.

 
 
 

Стрічка новин