"Студія Квартал-95" очолила рейтинг найдорожчих зірок шоу-бізнесу

"Студія Квартал -95" очолила рейтинг "25 найдорожчих зірок шоу-бізнесу і спорту", який склав український Forbes.

За підсумками року головною подією для свого продакшну "Квартал-95" вважає завершення зйомок третьої частини фільму "Любов у великому місті" з бюджетом $ 2.5 млн. Торік у прокаті по країнах СНД друга частина картини зібрала $ 10 млн при бюджеті $ 3 млн.

Друге місце рейтингу "Forbes Украина" посів співак та тренер шоу "Голос країни" на "1+1" Святослав Вакарчук. У 2013 році він разом з групою "Океан Ельзи" провів один з найуспішніших концертних турів в історії України. За оцінкою Forbes, прибуток від продажу квитків перевищив $ 6 млн. Четверте і п'яте місця рейтингу - "Воплі Водоплясова" і "Потап і Настя", які дали більше сотні концертів за останній рік.

Загалом сумарні доходи топ-25 зірок шоу-бізнесу України практично не змінилися, як і торік вони становлять близько $ 80 млн. Основний прибуток українським зіркам, як і раніше, приносить активна концертна діяльність. В цілому рік виявився плідним - загальна кількість концертів збільшилася на 20%.

Основним трендом року Forbes називає витіснення спортсменів зірками шоу-бізнесу, що пов'язано з завершенням кар'єри Андрія Шевченка та виходом в політику Віталія Кличка. У рейтингу серед спортсменів лідирує Володимир Кличко: він виграв 61 з 64 боїв на професійному рингу і цього року побив декілька рекордів, у тому числі отримав найвищий гонорар за свою кар'єру - $17 млн за бій з Олександром Повєткіним.

При складанні рейтингу підсумкові місця формувалися за допомогою інтегрального показника, що залежить від трьох складових: доходів зірки за рік, уваги преси та інтересу до персони в інтернеті.

Враховувався обсяг гонорарів, отриманих знаменитістю з 1 листопада 2012 по 30 листопада 2013 року. Також до уваги бралися прибутки від участі в рекламних компаніях. Частіше за всіх згадувався в медіа Володимир Кличко, а найбільш запитуваною знаменитістю в Яндекс стала номер 21 списку - ведуча "1+1" Катя Осадча.

Рейтинг журнал опублікує у грудневому номері. Це буде останній номер, який готуватиме команда українського Forbes і нинішньому своєму складі.

Нагадаємо, "Forbes Украина" входить до складу UMH Group, яку нещодавно придбала група компаній СЄПЕК (ВЕТЭК) Сергія Курченка. Угода була закрита 5 листопада. Після цього почалися звільнення топ-менеджменту UMH Group. 12 листопада з'явилася інформація про те, що 14 працівників сайту й журналу "Forbes Украина" подали заяви про звільнення через спроби змінити редакційну політику видання.

 
 
 

Стрічка новин