Українські дороги залишаться з ямами до весни

Українські дороги залишаться з ямами до весни

На ремонт великих дорожніх об'єктів «Укравтодору» знову може не вистачити грошей.

Державне агентство автомобільних доріг, більш відоме населенню країни як «Укравтодор», повинно було отримати від випусків облігацій близько 5 млрд грн. У підсумку, вийшло залучити лише 2,7 млрд грн. Недоотримання коштів вплине на брак фінансування об'єктів дорожньо-транспортної інфраструктури. Так, знову не вистачить коштів на будівництво мосту через Дніпро у Запоріжжі, за яким наступного року планували запустити рух. Також нестача грошей прямо вплине на поточний ремонт ямковості.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України підозрює дорожників у незаконному відчуженні земель уздовж доріг. За даними прес-служби Генпрокуратури, після проведення перевірки було встановлено, що «Укравтодор» протягом 6 років не зовсім законно відчужив землю. Закидають відомству відведення 36 ділянок уздовж доріг загальною площею 24 гектари.

Більш того, дорожники оформляли право постійного користування без дотримання всіх процедур. Це призвело до того, що 60% земельних смуг оформлені з порушенням законодавства, часто без правовстановлюючих документів. Прокуратура вимагає розібратися в ситуації і покарати винуватців.

 
 
 

Лента новостей