«Укртелеком» подарує українцям новорічне підвищення тарифів

«Укртелеком» подарує українцям новорічне підвищення тарифів

Із січня 2020 року «Укртелеком» підвищить щомісячну плату на послуги фіксованого телефонного зв’язку. Так, тарифи виростуть майже на чверть.

 

Як повідомив директор з корпоративних комунікацій компанії Михайло Шуранов, після нового року абоненти «Укртелекому» будуть платити на 18-24 грн (20-24%) більше.

 

«Наприклад, тариф «Домашній Безлімітний», що включає 1000 хвилин на міжміські дзвінки, 200 хвилин на мобільні номери і безлімітний місцеву телефонію, змінюється з 99 до 123 грн на місяць. Це на рівні мобільних операторів … Тариф «Домашній Базовий» (500 хвилин міжмісто і 120 хвилин на мобільні номери) – з 94 до 117 грн. Тариф «Простий» – з 67,10 до 73,81 грн на місяць», – пояснив Шуранов виданню «Інтерфакс-Україна».

 

Крім того, згідно з оприлюдненим повідомленням компанії, за рішенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації №564 (від 26 листопада 2019 року) встановлено граничні тарифи на загальнодоступні телекомунікаційні послуги на період з 1 січня 2020 року.

 

Розмір граничної абонплати для споживачів буде наступним:

 

За провідний телефон без погодинної оплати місцевих дзвінків, підключений по окремій лінії:

Для населення – 61,51 грн;

 

Для підприємств, установ та ФОП – 67,10 грн.

 

За основний телефонний апарат, підключений за спареною схемою без погодинної оплати місцевих дзвінків:

 

Для населення – 49,21 грн;

 

Для підприємств, установ та ФОП – 53,68 грн.

 

Нагадаємо, в лютому Господарський суд Києва відкрив провадження за нововиявленими обставинами у справі про примусове стягнення «Ощадбанком» 1,1 млрд гривень боргу з ТОВ «ЕСУ» Ріната Ахметова. Подробиці виявлених обставин не повідомлялися.

 

23 липня Верховний Суд України скасував рішення судів попередніх інстанцій та підтримав державний «Ощадбанк» у дворічному суперечці з ТОВ «ЕСУ» (кінцевий бенефіціар – Рінат Ахметов) про розірвання договору купівлі-продажу облігацій між держбанком і «Укртелекомом». Заборгованість з цінних паперів сягнула майже 1,5 млн грн. Власники «Укртелекому» взяли кошти у борг, щоб приватизувати підприємство, і тепер «Укртелеком» не зможе законно уникнути сплати боргу, що виник у процесі приватизації.

 

Втім, 8 серпня Верховний Суд України відмовився задовольнити заяву «Ощадбанку» про перегляд за нововиявленими обставинами судових рішень (зокрема, касаційної інстанції) у справі №910/14130/17, якими держбанку було відмовлено в задоволенні позову до ТОВ «ЕСУ» про стягнення 1,1 млрд грн боргу шляхом звернення стягнення на 92,79% акцій «Укртелекому», що належать ТОВ «ЕСУ» (кінцевий бенефіціар – Рінат Ахметов) і були передані в заставу для «Ощадбанку».

26.12.2019
Тарифы ЖКУ
 
 
 

Стрічка новин