Цікаві події, що чекають на черкащан уже цими вихідними

Цікаві події, що чекають на черкащан уже цими вихідними
Цікаві події, що чекають на черкащан уже цими вихідними

10 серпня

Запрошуємо на виставку Петра Грицюка «З думкою через старе до нового...Станіславів & Галичина».
Автор створив серію живописних та графічних творів образотворчого мистецтва. Сюжетом цих робіт є історичні, культурні та архітектурні пам’ятки Галичини на початку минулого століття. 
Час: 10:00–18:00.
Місце: Художній музей, вул. Хрещатик, 259.

Візьміть участь у майстер-класі з розпису хною «Магічні візерунки Мехенді». Більше дізнаєтеся про історію та техніку цього виду мистецтва. 
Час: 15:00–17:00. 
Вартість: безкоштовно.
Місце: бульв. Шевченка, 385, ТРЦ «DEPO't center».

Монотипія – це графічна техніка. У перекладі з грецької означає один відбиток. Малюнок наноситься спочатку на рівну і гладку поверхню, а потім він відбивається на іншу. Запрошуємо охочих ознайомитися з цією технікою та створити власну картину. Майстер-клас проведуть викладачка кафедри дизайну ЧДТУ Олена Галицька та студентка 4 курсу спеціальності «Дизайн» Анастасія Мусатенко.
Час: 11:00–12:00. 
Вартість: 50 грн. 
Місце: Художній музей, вул. Хрещатик, 259.

Запрошуємо на арт-сніданок. Охочі зможуть намалювати десерт у техніці акварель. Приходьте і створіть шедевр. Ви матимете три години для творчості, а також зможете познайомитися з іншими учасниками, скуштувати смачний чай та відпочити від рутинних справ. 
Час: 10:30–13:30.
Вартість: 250 грн. 
Місце: вул. Хрещатик, 251, ресторан Nice2meet You. 

У вас є унікальна можливість пізнати життя через психомалюнок. Ця техніка працює тому, що людина проектує на папір свої уявлення, переживання і відносини, пов'язані з тим чи тим предметом, явищем. Завдання психолога – інтерпретувати малюнок. Психомалюнок допоможе: оцінити ваш потенціал, можливості, приховані таланти, призначення; зняти тривожність, страх; зрозуміти причину стресу, відсутності енергії; виявити проблеми в сім’ї, діагностувати вплив батьків на життя; знайти причину самотності; виявити і пропрацювати дитячу психологічну травму тощо. 
Попередній запис за тел.: (067) 524-29-89, (063) 463-73-72.
Час: 14:00–15:30.
Вартість: 150 грн. 
Місце: Еволюція, центр розвитку особистості, вул. Небесної сотні, 105, оф. 419. 

Пропонуємо черкасцям долучитися до фестивалю «Лісовий КВН Черкаси 2019». Охочих чекає: конкурси, дискотека, Pj-турнір; гра «Що? Де? Коли?», турнір з футболу. Призовий фонд – 15 000 грн. 
Тел. оргкомітету: (067) 724-13-72 Володимир Радько, (093) 306-26-17 – Дмитро Баркар.
Вартість: ігровий внесок 150 грн.
Місце: вул. Дахнівська, 36, Дитячий оздоровчий центр «Дахнівська Січ». 

Запрошуємо на Морський вікенд у ТРЦ «Любава». На вас чекають: анімаційна програма; виготовлення гавайських прикрас; тематичний аквагрим. 
Час: 15:00–17:00.
Вартість: безкоштовно. 
Місце: бул. Шевченка, 208/1. 

Вас чекає незабутній вечір, наповнений прекрасними поетичними творами, емоційним вокалом, музикою, легким гумором і сюрпризами! Приходьте на творчу зустріч «Яскравий рифм». 
Час: 16:00–22:30.
Вартість: безкоштовно. 
Місце: вул. Гагаріна, 140, кафе «Палатин».

Завітайте в Художній музей на цікаву експозицію. Перегляньте чудову виставку живопису та декоративної композиції Анастасії Козюрак. 
Час: 10:00–18:00.
Вартість: безкоштовно. 
Місце: Художній музей, вул. Хрещатик, 259. 

Запрошуємо черкасців переглянути виставку художніх робіт Тетяни Каленіченко «Розмова у бібліотеці». 
Деталі за тел.: (0472) 37-82-77.
Час: 11:00.
Вартість: безкоштовно. 
Місце: вул. Байди Вишневецького, 8, Черкаська ОУНБ імені Тараса Шевченка.

Пропонуємо охочим зіграти в мафію. Зможете насолодитися відпочинком у компанії приємних людей та спробувати розвити індуктивні здібності. Хто переможе: мафія чи мирний житель? Вирішувати вам.
Час: 15:00.
Місце: вул. Благовісна, 170, Family Mafia Club.

Приходьте на цікавий майстер-клас у Черкаський обласний краєзнавчий музей та створіть янгола-охоронця технікою мотання. Ви зможете виготовити дивовижний сувенір! Захід проведе художниця Людмила Медведевська. 
Група 15 чоловік. Діти від 8 років.
Запис за тел.: (097) 098-36-76.
Час: 13:00–14:30.
Вартість: 50 грн.
Адреса: вул. Слави, 1.

Якщо хочете весело провести вихідні, то завітайте в боулінг-клуб «Lucky Strike»! На вас чекає яскрава фотозона, дитяча анімація, а також вечірня шоу-програма. Приходьте та проведіть час з користю! 
Адреса: бул. Шевченка, 208/1, 4 поверх, ТРЦ «Любава».

Запрошуємо на Міжнародну виставку акварельного живопису «ДНІ-ПРО». Долучіться до світу краси. Насолодіться роботами авторів. 
Час: 10:00–18:00.
Місце: Художній музей, вул. Хрещатик, 259. 

11 серпня

Запрошуємо відвідати арт-терапевтичний майстер-клас «Інтуїтивний живопис». Основа методу малювання полягає в активації правої півкулі в режим творчості. Під час виконання вправ відбудеться зміна сприйняття світу, розвиватимуться здібності до візуалізації, а також сформується ставлення до життя як до творчості. Усі ці процеси відбуватимуться за рахунок тимчасового «придушення» лівої півкулі. 
Майстер-клас проведе практична психологиня Ольга Мур.
Деталі тел.: (096) 304-80-94.
Час: 12:00–13:00.
Місце: Художній музей, вул. Хрещатик, 259. 

У Черкасах є сучасний мікрорайон – Митниця. Ця назва асоціюється у містян з багатоповерхівками, річковим вокзалом, набережною з ліхтарями… Але, уявіть, ця місцевість була колись зовсім іншою. На березі Дніпра селилися в давнину перші поселенці, будували заводи і фабрики, збирали ярмарки. Територію біля річки, де вирувало торгове життя, здавна називали Митницею, бо на перехресті торгових шляхів, був митний двір, де брали плату (мито) за право торгувати на прилеглих землях. Невеликі одноповерхові хатки, які навесні страждали від повені, підприємства, де працювала більшість черкасців, залізнична колія, що тягнулась через усе місто до пристані, школа, клуб, магазини – усе поглинули в 1960 році води Кременчуцького водосховища. Дізнайтеся більше про рідний край на авторській екскурсії «Стара Митниця: звідси починались Черкаси». 
Попередній запис за тел.: (097) 098-36-76.
Час: 15:00–16:30.
Вартість: дорослим – 50 грн, дітям – 25 грн.
Місце: вул. Слави, 1, Черкаський обласний краєзнавчий музей. 

Запрошуємо на п’ятий етап вітрильної регати «Літня». Спортсмени змагатимуться за звання найкращого, а охочі зможуть насолодитися турніром. Приходьте! 
Час: 10:00–13:00.
Місце: вул. Гагаріна, 7, Черкаський яхт-клуб «Парус». 

Візьміть участь у нумерологічному майстер-класі «Побудова графіку життя». Існує спосіб, який дасть змогу визначити певні періоди вашого життя. За допомогою дати народження та калькулятора можна побудувати графік злетів та падінь. Завітайте на цікавий захід. 
Попередній запис за тел.: (067) 524-29-89 (viber), (063) 463-73-72. 
Час: 17:00–18:30.
Місце: Еволюція, центр розвитку особистості, вул. Небесної Сотні, 105, оф. 419.

Що робити зі сміттям, щоб воно не стало загрозою для планети? Сортування – найкращий вихід. Але ЯК? ЧОМУ? та НАВІЩО? – важливі питання, що потребують простих і зрозумілих відповідей. Візьміть участь у майстер-класі та дізнайтеся те, що вас хвилює. Також на заході від Студії Експериментів «4D» очікуйте: цікаві та приголомшливі факти про забруднення світу, пояснення з демонстраціями щодо рециклінгу і методів сортування сміття тощо. 
Час: 15:00.
Вартість: безкоштовно. 
Місце: бул. Тараса Шевченка, 208/1.

У кінотеатрах черкасці зможуть переглянути:

«Король Лев» – улюблена історія про лева «оживе» в приголомшливій пригоді від Disney! Сімбі, синові короля Муфаси, доведеться пройти нелегкий шлях, щоб заявити своє право на владу. Найсучасніші технології занурять вас у фантастичний світ африканської савани. Зустріньтеся з її дикими мешканцями, що не менше за людей знають про любов і зраду, дружбу, сміливість і справжню відданість.

«Королеви криміналу» – це історія про трьох домогосподарок. Кеті (Мелісса МакКарті), Клер (Елізабет Мосс) і Рубі (Тіффані Хеддіш) живуть у нью-йоркському районі, який ще називають «Пекельна кухня». Одного разу їхніх чоловіків-бандитів ФБР ув’язнює. Залишившись сам-на-сам зі своїми проблемами, жінки беруть керівництво ірландською мафією у власні руки і тепер завідують усім: від рекету до прибирання конкурентів…

«Страшні історії для розповіді в темряві» – сюжет розгортається навколо групи підлітків, що вторглися у старий занедбаний будинок. Вони виносять звідти стару книгу зі страшними історіями, які починають втілюватися в реальність. Найжахливіше – у книжці з'являються імена дітей, яким належить зіткнутися зі своїми страхами віч-на-віч.

«Angry Birds у кіно 2» – на пташок та свиней чекають карколомні пригоди та випробування в новій анімаційній комедії. Коли на їхньому шляху виникає загроза, запеклим ворогам доведеться стати друзями і поборотися за долю своїх островів.

«Форсаж: Гоббс та Шоу» – закляті супротивники спецагент Гоббс і злочинець Шоу живуть за полярними принципами і ніколи не будуть довіряти одне одному. Та у спін-офф культової франшизи «Форсаж» вони змушені об’єднатися, щоб захистити світ від нищівної біологічної атаки.

«Паразити» – у сім'ї Кі-Тхека похмурі перспективи – усі четверо безробітні. Ситуація змінюється, коли старшому синові Кі-у друг рекомендує замінити його на високооплачуваному підробітку в якості репетитора. Той з допомогою сестри робить фальшиві документи про освіту та приходить до розкішного маєтка бізнесмена містера Пака. Справивши чудове враження, Кі-у дізнається про ще одну відкриту вакансію, і у нього з'являється дуже незвичайний план з працевлаштування сестри.

Дар’я Роженкова
 
 
 

Стрічка новин