У Зеленського заявили, що шукають рішення для зниження ціни на електрику водоканалам

У Зеленського заявили, що шукають рішення для зниження ціни на електрику водоканалам
Команда президента Володимира Зеленського спільно з представниками Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) розробляють рішення, яке дозволить знизити ціни на електрику для водоканалів на 10%.
 

Про це повідомив представник Зеленського у Кабінеті міністрів Андрій Герус, повідомляє «Ліга.Бізнес».

 

«Це (запровадження ринку електроенергії — ред.) відбулося зі зростанням ціни на електрику (для водоканалів) на 25%. Просто перевести його на кінцевого споживача не правильно. Ми розробляємо механізм. Триває спілкування з регулятором, Міністерством енергетики, щоб знизити (вартість електрики — ред.) на 10% з рівня, який є на початок місяця», — повідомив Герус.

 

Раніше українські водоканали повідомляли, що через зростання цін на електроенергію вони можуть перейти на погодинну подачу води. Зростання ціни на електрику наразі не покриває тариф на водопостачання.

 

Раніше повідомлялось, що державний оператор великих гідроелектростанцій — Укргідроенерго — працює в «аварійному режимі» після запуску нового ринку електроенергії. Також про зростання вартості електроенергії після запуску нового ринку повідомляла компанія «Інтерпайп» Віктора Пінчука. Там заявили, що вартість електрики для них зросла на 22%. Про зростання цін на електрику повідомили й в державному Укренерго. Там зафіксували зростання ціни на 30%.

 

Ярослав Вінокуров

 
 
 

Стрічка новин