Чому службовці Держгеокадастру в Черкаській області замовчують дані?

Чому службовці Держгеокадастру в Черкаській області замовчують дані?

Влада змінюється, а методи залишаються. Цілий місяць редакція газети «Вечірні Черкаси» чекала на відповідь від Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області, для того щоб підготувати матеріал для своїх читачів про їх паї, розміри орендної плати в області та вартість людської землі. І цілий місяць знадобився працівникам цієї установи для того, щоб відмовити читачам видання у наданні таких відомостей, пише сайт Вечірні Черкаси.

 

— Я звернулася в управління з запитом, оскільки мене цікавила низка запитань, статистика та цифри, тому все детально виписала в запиті та попросила надати цю інформацію. Кілька років тому мені це вдавалося, тому на етапі планування матеріалу навіть не підозрювала, що через чиновників не зможу його підготувати, — ділиться деталями інциденту журналіст видання Тетяна Мартинова. — Мене цікавило: у яких селах Черкаської області найвища нормативно-грошова вартість землі; скільки у Черкаській області паїв (загальна кількість), скільки з них невитребувані; скільки сільгоспвиробників області орендують паї; п’ять виробників, які орендують найбільшу кількість паїв, і п’ять, які орендують найбільшу кількість гектарів землі; скільки в Черкаській області одноосібників; у яких селах області сільгоспвиробники сплачують найвищий відсоток від нормативно-грошової вартості землі за оренду паїв їх власникам; де в Черкаській області власники паїв отримують найбільші виплати за свою землю в грошовому еквіваленті.

 

На думку журналіста, ця інформація цікавить і стосується багатьох черкащан, читачів видання, є суспільно вагомою. Отримавши запит, працівники Головного управління Держгеокадастру попросили місяць, щоб підготувати відповідь, мовляв, питань та інформації багато треба усе детально розписати. Хоча за законом відповідь на подібні запити має надатися упродовж п’яти днів. За місяць управління на двох сторінках детально розписало, чому не може надати подібну інформацію. Мабуть, черкащани сплачують податки та утримують численний штат службовців саме для того, щоб вони писали нам відмови та відписки і витрачали на це місяці. Ну що ж: час іде — зарплата нараховується.

 

А інформація, яка дасть можливість людям зрозуміти та оцінити справжній стан речей, визначитися, що робити із власними земельними наділами, на жаль, більше для наших громадян не доступна.

06.07.2019
Законы
 
 
 

Стрічка новин