День боротьби зі зловживанням наркотиками відзначається сьогодні

День боротьби зі зловживанням наркотиками відзначається сьогодні

КИЇВ. 26 червня. УНН. Щорічно 26 червня відзначається Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотиками та їхнім незаконним обігом, повідомляє УНН.

 

Боротися з наркотиками світова спільнота розпочала понад сто років тому. Ще в 1909 році представники 13 країн зібралися у китайському Шанхаї на так званій Шанхайській опіумній комісії задля того, аби якимсь чином обмежити вивезення наркотиків з азійського регіону. Але проблема вживання наркотиків та їх незаконного обігу залишається актуальною.

 

У 1987 році Генеральна Асамблея ООН ухвалила щорічно відзначати 26 червня як Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотичними засобами та їх незаконним обігом на знак висловлення своєї рішучості посилювати діяльність та співробітництво з метою досягнення мети створення міжнародного суспільства, вільного від зловживання наркотиками.

 

Рішення було ухвалено 7 грудня 1987 року на основі рекомендації Міжнародної конференції з боротьби зі зловживанням наркотичними засобами та їх незаконним обігом, яка 26 червня ухвалила Всеохоплюючий план майбутньої діяльності по боротьбі зі зловживанням наркотичними засобами.

 

Нагадаємо, УНН повідомляв, що у Києві під виглядом пігулок для схуднення продавали наркотики.

 
 
 
 
 

Стрічка новин