Тисячі українських водіїв можуть потрапити під заборону на водіння

Тисячі українських водіїв можуть потрапити під заборону на водіння

У Міністерстві охорони здоров’я підготували законопроект, згідно з яким посилять процедуру проходження водіями медогляду та розширять список захворювань, що забороняють керувати автомобілем. Зазначається, що проект закону вже опублікований на сайті МОЗ. Про це повідомляє Autonews.ua.

 

Згідно з поданими на розгляд парламентом законопроектом, медичні показання можуть стати забороною до управління транспортним засобом. Так, до списку захворювань потрапили такі поширені хвороби, як сколеоз, геморой та гіпертонія.

 

Крім того, водії з проблемами зі слухом теж не зможуть водити автомобіль. До списку також включені грижа, запалення сечостатевої системи, ендокринні порушення і доброякісна пухлина.

 

Водіям з проблемним зором або хронічними захворюваннями серцево-судинної системи доведеться проходити медогляд кожен рік.

 

Законопроект передбачає проходження медогляду і водіями зі стажем, що зажадає приходити на огляд кожні десять років.

 

У МОЗ також зазначають, що деякі випадки видачі або збереження прав будуть розглядатися в індивідуальному порядку.

 

Наголошується, що при розробці цього законопроекту в якості прикладу були взяті норми, що діють в Європі. Це при тому, що в Європі діють набагато більш м’які медичні обмеження. І обмеження діють в основному тільки на тих водіїв, які керують автобусами, вантажними автомобілями і таксі.

 

Нагадаємо, зараз в Україні водійське посвідчення водіям-початківцям вперше видається на два роки.

Якщо протягом цього строку водій не зробив більше двох порушень, то воно замінюється на постійне з терміном дії 30 років. Але керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій повідомив, що МВС розробило законопроект, в якому передбачається введення змін в правила отримання водійських посвідчень.

 

Міхєєнко Наталія

 
 
 

Стрічка новин