Черкаські спеціалісти про ситуацію з аварією на Росі

Черкаські спеціалісти про ситуацію з аварією на Росі
Начальник управління екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Олександр Позняков на своїй сторінці в Фейсбук дав пояснення з приводу ситуації, що сталася на річці Рось. 

«Друзі, коротко по ситуації, яка склалась на річці Рось.

Що зараз відомо? Так, дійсно є факт потрапляння хімічних речовин до води внаслідок аварії автомобіля в селі Збаржівка Погребищенського району Вінницької області.

Але інформація про попадання у воду саме препарату "Нурал В" не є 100 відсотковою. Та інформація, якою я володію трохи інша і в ній немає Нурала В, а є група продуктів, які по класифікації належать до 3-го класу токсичності (помірно небезпечні) загальним об'ємом попадання близько 750 літрів.

За інформацією колег на місці аварії виявлено перевищення по азоту амонійному в 4 рази, нітритам незначне, зменшення кисню від норми 4 мг/дм.куб.

З врахуванням відстані по річці Рось від с. Збаржівка до м. Корсунь-Шевченківський є мала ймовірність надходження речовин в тій кількості, що можуть спричинити техногенну катастрофу.

Для того, щоб визначити наявність забруднюючих речовин в річці Рось нами 10.06.2019 буде проводитись відбір проб в межах та поблизу Корсунь-Шевченківський. Також для визначення конкретної діючої речовини ми звернулись до спеціалізованого підприємства "Укравіт", на якому нам погодились допомогти у визначенні конкретних речовин і кількість вмісту їх у воді.

Більше подробиць зможу повідомити після наради у м. Корсунь-Шевченківський, яка відбудеться о 9.00 10.06.2019. Всі чекаємо також попередніх результатів проб МОЗ м. Біла Церква, так як вони акредитовані на хімікати."
 
 
 

Стрічка новин