Що робити черкаським пенсіонерам, щоб безоплатно їздити в потягах

Що робити черкаським пенсіонерам, щоб безоплатно їздити в потягах
Як інформують у департаменті соціальної політики Черкаської міської ради, сьогодні існує проблема відшкодування з міського бюджету витрат на пільгове перевезення «Укрзалізницею» пенсіонерів за віком. Про причини і шляхи вирішення цієї проблеми 26 квітня 2019 року говорили під час робочої наради в департаменті соціальної політики Черкаської міської ради за участі керівництва департаменту, «Укрзалізниці» та Головного управління Пенсійного фонду України у Черкаській області.

Серед усіх пільговиків, які користуються безкоштовним проїздом «Укрзалізницею», 75% – це пенсіонери за віком. А загалом в обласному центрі, за даними Пенсійного фонду, ця категорія налічує 62 тисячі осіб.

За словами керівництва «Укрзалізниці», збитки від безкоштовного перевезення пільговиків досить великі. Міська влада Черкас готова їх відшкодувати за рахунок бюджету.

Але, за законом, для цього потрібне свідоме та добровільне волевиявлення самих пільговиків. Адже відшкодування витрат на безкоштовне перевезення з міського бюджету можливе лише для тих, хто перебуває в базі Єдиного державного реєстру осіб, що мають право на пільги. Для того, щоб потрапити до цього реєстру, пенсіонер має звернутися в департамент соцполітики з відповідною заявою та пакетом визначених документів.

Оскільки такі дії є добровільними, список Єдиного державного реєстру осіб, що мають право на пільги, на сьогодні неповний. А тому неможливо в повному обсязі відшкодувати «Укрзалізниці» витрати на пільгове перевезення пенсіонерів за віком з міського бюджету.

У ході наради було вирішено вжити заходів щодо масового інформування про те, як важливо на сьогодні потрапити до бази Єдиного державного реєстру осіб, що мають право на пільги, аби забезпечити нормальну співпрацю органів місцевого самоврядування та перевізників.
 
 
 

Стрічка новин