"Единая Россия" не набрала половины голосов на выборах в Госдуму

Провладна російська партія "Єдина Росія" втрачає позиції. За останніми даними, політична сила, що представляє владу отримала менше половини голосів виборців. Пройшли до Держдуми ще 3 партії - комуністи, Справедлива Росія, та ЛДПР Жириновського. Для єдиноросів, які втратили конституційну більшість, цей результат значно гірший, ніж три роки тому, але і його міжнародні спостерігачі ставлять під сумнів. Про нову розстановку сил на політичній мапі Росії - Ганна Гороженко.

Провладна партія "Єдина Росія" святкує перемогу. До журналістів представники керівного органу руху вийшли у гарному настрої. Вони констатують, результат виборів вияв підтримки населенням нинішньої політики.

Сергій Невєров, секретар генеральної ради партії "Єдина Росія":

- Главный результат избирательной кампании, то, что люди снова проголосовали за курс президента страны, лидера нашего списка Дмитрия Анатолиевича Медведева, председателя правительства, лидера нашей партии Владимира Владимировича Путина. и тот курс, который сегодня реализует Единая Россия.

Іншої думки опозиційні лідери. Попри те, що рух "Яблуко" до парламенту не потрапив - його представники та лідери інших ліберальних партій стверджують - вони не програли. Навпаки - у програші партія влади. Наразі "Яблуко" готується оскаржити результати цих виборів.

Михайло Касьянов, співголова Партії Народної Свободи:

- Морально режим уже мертв и результат сегодняшнего дня это ярко демонстрирует. Все правильно, Путин со своей командой проиграли. Начался такой процесс, то, что мы называем начало конца. Это означает вопрос, как долго продлится эта ситуация.

У центральній виборчій комісії стверджують, голосування було проведено чесно і без фальсифікацій. А ось російські та закордонні спостерігачі говорять протилежне.

Лілія Шибалова, виконавчий директор організації спостерігачів "Голос":

- Это нарушение прав представителей СМИ, наблюдателей, членов комиссий, которые выражается в незаконном удалении наблюдателей и других лиц, имеющих право присутствовать при работе избирательных комиссий, принуждение в участии в выборах, подкуп избирателей, манипулировании технологиями, связанными с использованием открепительных удостоверений, нарушения процедур проведения голосования вне кабинок. Наиболее значимые нарушения на стадии подсчета голосов. Грубые нарушения при приеме протоколов от участковых комиссий в территориальные.

Остаточні результати виборів у Держдуму Росії обіцяють оголосити, як тільки з усіх регіонів до Москви надійдуть протоколи з мокрими печатками. А політикам розслаблятись ніколи, вже у березні на росіян очікують президентські перегони.
Ганна Гороженко, "Новини", телеканал "Інтер"

Источник:   http://podrobnosti.ua
1622
09.04.2014
 
 
 

Лента новостей