«Київстар» і «Укрзалізниця» «узаконили» електронні квитки

«Київстар» і «Укрзалізниця» «узаконили» електронні квитки

«З 23 липня 2013 електронні залізничні квитки для деяких поїздів отримали статус розрахункових документів. Посадка пасажирів по них здійснюється шляхом зчитування провідником QR-коду через мобільний пристрій. Це стало можливим завдяки впровадженню на залізниці технології безпечного передавання даних компанією «Київстар», - повідомляє прес-служба «Київстар».

Компанія «Київстар» виступила як гарант безпеки під час передачі даних між мобільними пристроями провідників і сервером залізниці. Інформація проходить через спеціальний закритий канал зв'язку. Схема стосується тих випадків, коли квитки придбані через інтернет. Тобто тепер на окремі напрями, при посадці на поїзд достатньо буде пред'явити лише роздруківку електронного квитка на принтері, без оформлення документа в касі вокзалу.

Фахівці телеком-оператора розповіли, що для впровадження технології від «Київстар» був використаний індивідуальний пакет GPRS VPN. Згадаймо, що «Укрзалізниця» співпрацює з «Київстаром» ще з 2003 року.

Після впровадження вище описаної технології, роздруківка інтернет-квитка одночасно є і фіскальним, і звітним документом.

Відзначимо, що дана послуга зараз доступна на всіх поїздах категорії «Інтерсіті +» і поїзді № 37/38 Київ-Донецьк. Планується, що найближчим часом даною технологією будуть забезпечені фірмові та інші пасажирські поїзди.

30.07.2014
 
 
 

Стрічка новин