"ВКонтакте" остаточно змінює адресу

Соціальна мережа "Вконтакте" остаточно переїде на міжнародний домен vk.com, повідомляється в офіційному мікроблозі сервісу. Як повідомили у прес-службі соціальної мережі, у разі спроби зайти на сайт vkontakte.ru користувачів будуть перенаправляти на vk.com.

Точні терміни переходу на коротку адресу невідомі, проте в мікроблозі сервісу з'явився скріншот оповіщення, яке з'явиться на сторінках користувачів. Як відомо, "ВКонтакте" придбала домен vk.com в серпні 2008 року. У червні 2011 року творець сервісу Павло Дуров писав, що сервіс переїде на новий домен протягом місяця, однак згодом цей запис було вилучено.

Тоді він пояснював, що vk.com "удвічі коротше, краще, зручніше для набору з мобільних пристроїв, легше для іноземних користувачів, простіше для розробки". Ще однією перевагою vk.com перед традиційним доменом була відсутність на сторінках реклами, яку показували відвідувачам vkontakte.ru. Чи з'явиться реклама після злиття сайтів, невідомо.

У жовтні 2011 року соціальна мережа зв'язала між собою "довгу" й "коротку" адреси. Відтоді посилання на внутрішні сторінки автоматично змінюються залежно від того, чи сидить користувач на vkontakte.ru або vk.com. 23 січня 2012 року міжнародний домен отримав новий логотип.

Примітно, що Павло Дуров під час виступу на конференції Digital Life Design (DLD) 24 січня 2012 року в основному називав своє дітище VK, лише кілька разів згадавши його "традиційну" назву.

 

Більше читайте тут:

 
 
 

Стрічка новин