У Тигіпка все-таки вирішили піти війною на одиноких матерів

У Тигіпка все-таки вирішили піти війною на одиноких матерів

Міністерство соціальної політики підготувало законопроект, за яким частина матерів, які виховують дітей без батька, можуть позбутися державної допомоги. Зокрема, виплат на дитину можуть позбутися ті матері-одиначки, чий дохід перевищує середню заробітну плату.

Про це в інтерв'ю Weekly.ua розповіла Надія Рязанова, заступник директора Департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України, повідомляє Цензор.НЕТ.

За словами Рязанової, необхідність внесення змін в чинне законодавство викликана тим, що за останні десять років одиноких матерів в Україну стало більше майже в 20 разів, і чиновники вважають, що, як мінімум, половина з них - фіктивні.

У Мінсоцполітики вважають, що прийняття закону «Про державну допомогу сім'ям з дітьми» у новій редакції відсіє близько 6-7% матерів-одиначок, які на сьогодні отримують допомогу від держави.

«Ми хочемо підняти максимальний розмір допомоги до 60% прожиткового мінімуму, і зробити так, щоб допомогу отримували сім'ї, які дійсно цього потребують, а не ті, хто приїжджає в соцзабез на дорогих БМВ і в норкових шубах. У нас в Печерському районі столиці таких багато», - говорить Рязанова.

Від попередньої ініціативи віце-прем'єра Сергія Тігіпка - перевіряти, чи є у самотньої матері дорога машина або породисте тварина - в міністерстві відхрещуються, і кажуть, що будуть діяти більш цивілізовано.

У 2003 році в Україну було 27 тисяч офіційно зареєстрованих одиноких матерів. До кінця 2011 року - вже 576 тисяч. Самотні матері отримують державну допомогу на 640 тис. дітей.

Сума державної допомоги залежить від віку дитини і доходів мами. Допомога в розмірі 50% прожиткового мінімуму отримують матері з низьким рівнем доходу. Всі інші - в розмірі 30% прожиткового мінімуму.

В абсолютних цифрах це виглядає наступним чином: в кінці 2011 року на дітей до 6 років держава виплачувала від 260 грн. до 435 грн., на дітей 6-18 років - від 312 грн. до 521 грн.

Джерело:   http://www.expres.ua
1724
11.04.2014
 
 
 

Стрічка новин