На Черкащині "на гарячому" затримано злочинну групу з 11,5 тоннами спирту

На Черкащині

Співробітники УДСБЕЗ УМВС України в Черкаській області отримали оперативну інформацію про те, що на території області діє група осіб, яка впродовж тривалого часу здійснює незаконну реалізацію спирту та фальсифікованої алкогольної продукції.

Фальсифікат поширювався в особливо великих розмірах, а охочі до наживи нечисті на руку підприємці брали його під реалізацію і продавали вже вроздріб у своїх барах та магазинах, одурюючи споживачів та ставлячи під загрозу їхнє здоров’я.

З метою недопущення поширення отрути Черкащиною, працівники міліції негайно розпочали відпрацювання отриманої інформації. Для документування злочинної діяльності групи було розроблено відповідні схеми та комбінації в межах оперативної справи. Зібравши всю необхідну інформацію та доказову базу, правоохоронці розпочали операцію по затриманню зловмисників.

Непримітна вантажівка, з написом на лобовому склі "Пустий", прямувала дорогами Черкащини. Вона нічим не вирізнялась з маси інших автомобілів, які щоденно сотнями їдуть нашою країною, але правоохоронці знали, що саме в ній знаходиться велика кількість етилового спирту.

Для працівників міліції було надзвичайно важливим затримати не лише саму вантажівку з кримінальним вантажем, а й керівників злочинної групи. Коли автомобіль прибув на місце призначення, оперативники провели оперативну закупівлю і "підприємці" вже в думках святкували вдалу оборудку. Та солодкі мрії про незаконно зароблені гроші так і не збулися – правоохоронці затримали всіх учасників групи "на гарячому", разом з грошима та фальсифікатом.

На місці скоєння злочину співробітники міліції затримали 6 учасників групи, було вилучено грошові кошти від реалізації спирту в сумі 345 тисяч гривень. Коли ж правоохоронці зазирнули до причепа вантажівки, вони побачили ніби пустий контейнер.

Та не все було так просто: в цьому причепові, використовуючи принципи обману зору, зловмисники встановили фальшиву перегородку в контейнері за якою і було розміщено 11,5 тонн шкідливого для здоров’я людини спирту. Наразі триває слідство. Учасники групи затримані у порядку ст.115 Кримінально-процесуального кодексу України "Затримання слідчим підозрюваного у вчиненні злочину". Відносно затриманих порушено кримінальну справу за ч. 3 ст.204 Кримінального кодексу України "Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів", що карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з вилученням та знищенням вироблених товарів та з конфіскацією обладнання для її виготовлення.

Робота працівників міліції цьому напрямку триває. В межах розслідування кримінальної справи вживаються заходи щодо встановлення та документування додаткових фактів протиправної діяльності зазначених осіб та їхніх спільників.

Джерело: Відділ громадських зв'язків УМВС в Черкаській області

Источник:   http://pres-centr.ck.ua
1621
11.04.2014
 
 
 

Лента новостей