Кожен садок, школу і лікарню в Черкасах «візьмуть на олівець»

Кожен садок, школу і лікарню в Черкасах «візьмуть на олівець»

Відтепер енерговитрати кожного черкаського комунального підприємства та кожного бюджетного закладу (школи, лікарні, поліклініки, дитячого садочку) контролюватимуться.

Щоденно керівники цих установ надсилатимуть до КП «Служба енергоефективності» дані про те, скільки за добу було використано тепла, «намотано» кіловат електроенергії, витрачено води тощо. У мерії переконані, що це дозволить тримати на контролі усі витрати комунальних підприємств і закладів.

— Це ті витрати, котрі оплачуються з міського бюджету, або витрати, які закладаються в тариф на житлово-комунальні послуги. Приміром, дитячий садок чи школа використовують тепло, електроенергію, воду. За це оплачує міський бюджет. Тому відповідно міська влада через наше комунальне підприємство має знати, хто і скільки витрачає енергоресурсів, — говорить заступник директора КП «Служба енергоефективності» Євген Букань.

У «Службі енергоефективності» контролюватимуть близько 280 черкаських установ та підприємств. Інформація про витрати скидатиметься електронною поштою. Згодом буде встановлена програма, яка спросить збір і обробку даних.

На переконання Євгена Буканя, контроль дозволить зменшити бюджетні витрати міста та направити їх на розвиток обласного центру. За його словами, лише контроль та облік заощаджує 10 –15% витрат.

— Моніторинг дозволить виявити проблеми в цьому питанні та розробити програми по їх усуненню власними силами та за допомогою залучення інвестицій, — зазначив Євген Букань.

Нагадаємо, у Черкасах вже три роки впроваджуються енергозберігаючі технології. Зокрема в школах і садках встановлюють нові склопакети, індивідуальні теплові пункти, лічильники тощо. Завдяки цьому в деяких закладах витрати по теплу, використанню води зменшилися на третину. Вивільнені від економії кошти мерія вкладає у впровадження енергозберігаючих технологій.

Источник:   http://www.ogp.ck.ua
1676
11.04.2014
 
 
 

Лента новостей